Вишня у власному соку — це чудова начинка для зимових випічок. Щобільше, її можна використовувати не лише для випічки, але й для приготування смачного вишневого киселю, ароматного мусу чи желе. Вишня у власному соку є хорошою альтернативою замороженим ягодам.
Інгредієнти:
- вишня
- цукор — по 1 склянці на кожен кілограм ягід.
Приготування:
Спершу з вишень видаліть кісточки, це найбільш трудомісткий процес у приготуванні вишень у власному соку. Тому найкраще для цього рецепту підходять спілі й великі ягоди. Тепер пересипте вишневий м’якуш цукром із розрахунку: 1 склянка на 1 кг вишні.
Залиште ягоди у такому вигляді на 12 годин, щоб вони могли просочитися цукром і виділити необхідну кількість соку. Потім каструлю з вишнями поставте на вогонь і дайте закипіти.
Після закипання розкладіть ягоди у стерильні банки. Найкраще підійдуть літрові або півлітрові. Залийте ягоди соком, який виділився під час приготування. Одразу ж закатайте банки металевими простерилізованими заздалегідь кришками. Переверніть їх догори дном та вкутайте у тепле покривало. Залиште так до повного охолодження.