Зеленський запевнив, що між ним і Генштабом немає непорозумінь

Зеленський запевнив, що між ним і Генштабом немає непорозумінь

Липень 6, 2022 0 By admin

Президент Володимир Зеленський розповів, що між ним і Генштабом немає жодних непорозумінь, а питання щодо дозволів на переміщення військовозобов’язаних – “дрібна помилка”, у порівнянні з єдністю проти Росії.

Джерело: Зеленський у коментарі журналістам 6 липня

Пряма мова: “У нас сьогодні була зустріч з військовими. У нас вони щодня відбуваються ці засідання, але сьогодні ( 6 липня – ред.) було окреме засідання щодо рішення Генштабу 5 липня.

Ми вирішили, що рішення було прийнято не зовсім правильно і його відмінять.

Що стосується можливих непорозумінь між мною і Генштабом, то ніяких непорозумінь нема. Це дрібна помилка у порівнянні з тією великою єдністю, яку ми демонструємо перед обличчям російської загрози.

Це просто дрібниця. Це ні про що”.

Що було раніше: 6 липня Зеленський доручив головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному скасувати порядок отримання військовозобов’язаними дозволів на переміщення між областями України.

Залужний повідомив, що начальник Генштабу ЗСУ Сергій Шаптала скасував дію документа, який передбачає надання дозволів військовозобов’язаним на виїзд за межі місця проживання під час дії воєнного стану та оголошення мобілізації.

За його словами, “наявна законодавча база не враховує реалій сьогодення та не забезпечує ефективних мобілізаційних механізмів”.

Джерело