Цього дня народився Зигмунд Фрейд

Цього дня народився Зигмунд Фрейд

Травень 6, 2016 0 By admin

Видатний австрійський психолог, прихіатр та невролог єврейського походження. Засновник школи психоаналізу.

Зигмунд Фрейд народився в Австрійській імперії 6 травня 1856 року. Його батько був торговцем. Коли Зигмунд був ще зовсім маленьким, батьки переїхали до Відня. Саме там Фрейд отримав освіту. Навчаючись на медичному факультеті місцевого університету, Фрейд захопився вивченням історії, філософії, політології. А після закінчення вузу зайнявся лікарською практикою в психіатричній клініці. Поступово він пройшов шлях розвитку своєї кар’єри від асистента до професора.

Глибоко вивчаючи роботи Йосипа Брейера і Жана-Мартена Шарко, Фрейд розробив свою теорію виникнення психічних розладів у людини. На його думку, причини їх появи криються в побудові людини. Основні професійні вишукування Зигмунда Фрейда були пов’язані з тематикою неврозів, які вчений називав наслідком конфліктів між свідомістю та підсвідомістю. Фрейд обгрунтував ієрархічну будову психіки в таких роботах, як «Тлумачення сновидінь», «Психопатологія повсякденного життя» та ін.

Останні роки життя Фрейд прожив в Англії. Туди він поїхав після приходу до влади нацистів. Помер вчений 23 вересня 1939 року. Зараз Зигмунда Фрейда називають засновником психоаналізу.tn