Мусака, човники і запіканка з баклажанів – топ-3 чудових варіанти для смачної вечері

Мусака, човники і запіканка з баклажанів – топ-3 чудових варіанти для смачної вечері

Липень 24, 2020 0 By admin

У літній період у раціоні кожного з нас з’являється багато корисних овочів. Існує безліч варіантів приготування баклажанів, кабачків, болгарського перцю. Щобільше, ці рецепти не лише смачні, а й корисні. Пропонуємо спробувати три прості рецепти, які будуть ідеальним варіантом для вечері.

Райдужна запіканка

Складові:

  • Рис – 100 г
  • Вода – 200 мл
  • Фарш свино-яловичий – 400 г
  • Цибуля – 1 шт. (80 г)
  • Петрушка – 10 гілочок
  • Сир – 70 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець – 1/2 ч. л.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець солодкий – 2 шт.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Перець – 1/4 ч. л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Рослинна олія – 30 мл
  • Томатний сік – 150-250 мл

Приготування:

Змішайте відварений рис з фаршем, цибулею, зеленню, сиром, яйцем, прованськими травами, сіллю і перцем. Розподіліть масу у формі для запікання. Овочі наріжте слайсами і розкладіть по колу поверх фаршу. Овочі змастіть маслом з часником, сіллю і перцем. Залийте все томатним соком і запікайте 50 хвилин при температурі 180°C.

Запіканка з баклажанів, скріншот: YouTube

Мусака

Складові:

  • Баклажан – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Цибуля – 1 шт. (80 г)
  • Фарш свино-яловичий – 500 г
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець – 1/2 ч. л.
  • Помідори – 2 шт.
  • Соус Бешамель – 500 г
  • Сир – 80 г

Приготування:

Цибулю з часником обсмажити на сковороді, додати фарш, орегано, сіль і перець. Додати помідори і ще трохи обсмажити. На дно форми для запікання викладіть слайси баклажана, залийте їх бешамелем. Зверху картоплю і теж залийте бешамелем. Певерх неї викладіть обсмажений фарш, шар бешамелю і тертий сир. Запікайте 50 хвилин при температурі 180°C.

Мусака з баклажанів, скріншот: YouTube

Човники з баклажанів

Складові:

  • Баклажан – 3 шт.
  • Цибуля – 100 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Фарш яловичий – 400 г
  • Перець – 1/3 ч. л.
  • Томатний сік – 300 мл
  • Сир фета – 200 г

Приготування:

Баклажани розрізати на половинки і вибрати середину. М’якоть баклажанів обсмажити на сковороді з цибулею. Далі – додати фарш, часник, перець і томатний сік. Тушкувати 15 хвилин. Човники з баклажан нафарширувати начинкою. Зверху покришити фету. Запікати 25 хвилин при температурі 180°C.

Човники з баклажанів, скріншот: YouTube

Джерело