Цю кімнатну рослину визнали найкращою для дому: чистить повітря і невибаглива в догляді

Цю кімнатну рослину визнали найкращою для дому: чистить повітря і невибаглива в догляді

Листопад 28, 2022 0 By admin

Кімнатні рослини – наші зелені помічники, які і око радують своїм пишним ростом, і повітря очищають. А згідно з прикметами, можуть привертати щастя в дім, де їх тримають. Які ж зелені кущики вважаються ідеальними, особливо для лінивих господарів?

Про це пише канал Квіти і рослини.

Ця квітка – хлорофітум!

Він один з найпростіших і невибагливих у догляді, може виживати на шафі в дальньому кутку кімнати, куди майже не дістає сонячне світло, обходячись тривало без поливу. Може спокійно перенести надлишок вологи, протяг або духоту.

Догляд:

  • Раз на 7-10 днів полив кімнатною водою;
  • раз на 2 тижні підгодівля універсальним добривом для росту;
  • бажано рідкі купання під душем.

Хлорофітум – відмінний поглинач всіх шкідливих речовин, що знаходяться в повітрі, а тому поверхню листя краще утримувати чистою.

Цю кімнатну рослину визнали найкращою для дому: чистить повітря і невибаглива в догляді

Фото: Хлорофітум (freepik)

Прикмети про хлорофітум

Вважається, що рослина дуже вразлива до енергетики в домі. Якщо в сім’ї несприятлива обстановка, постійна напруга і конфлікт, квітка рости не буде.

Якщо ж листя добре росте, здорове, в родині панує взаєморозуміння, любов і довіру.

Якщо пагони почали активно рости і розростатися – власника чекає велика удача. Це може говорити й про зміни в особистому житті.

Крім того, якщо хтось сторонній намагається негативно вплинути на господарів квартири, квітка вловлює цю енергетику і швидко вбирає її.

Хлорофітум називають щасливою квіткою

Подейкують, що хлорофітум здатний приносити щастя своїм власникам. Він допомагає тим, хто страждає від депресивного стану і не може знайти свою другу половину.

Якщо вам не щастить, варто завести вдома саме його. У народі кажуть, що “зелений фонтанчик” допомагає людям влаштувати свою долю.

Джерело