Гаспачо: як приготувати іспанський холодний суп

Гаспачо: як приготувати іспанський холодний суп

Липень 24, 2020 0 By admin

Гаспачо – це літній холодний суп з перетертих в пюре свіжих овочів. Для його приготування використовуються тільки сирі інгредієнти: селера, огірок, часник, перець, оливкова олія, помідори і оцет. До столу гаспачо подають дуже холодним, з хрусткими сухариками.

Гаспачо: рецепт з томатним соком

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 57 ккал на 100 г

Складові:

  • Томати стиглі – 6 шт.
  • Томатний сік – 1 склянка
  • Огірок свіжий – 2 шт.
  • Стебло селери – 2 шт.
  • Перець гіркий (маленький) – 1 шт.
  • Сіль, цукор – за смаком
  • Оцет бальзамічний – 1 ст.л.
  • Базилік свіжий (петрушка) – 4 гілочки
  • Сухарі з білого хліба – 4 ст.л.
Спосіб приготування:
  1. Бланшовані томати очистіть від шкірки. Зніміть шкірку з огірка.
  2. Всі овочі поріжте і збийте в блендері до утворення пюре, яке перетріть через сито. Додайте сік, сіль і оцет.
  3. Розлитий по тарілках суп прикрасьте гілочкою базиліка. Можна додати варену креветку.
  4. Перед самою подачею посипте гаспачо подрібненими сухарями (можна порізаними на дрібні кубики).

На замітку

Для незвичайного варіанту гаспачо знадобиться одне авокадо, подрібнене з зубчиком часнику, сіллю, ложкою лимонного соку і кількома ложками сметани в блендері. Подається в чарці з трубочкою так: шар пюре з авокадо, шар томатного пюре. Використовується як аперитив для збудження апетиту перед основними стравами.

Джерело