
Гаспачо: як приготувати іспанський холодний суп
Липень 24, 2020Гаспачо – це літній холодний суп з перетертих в пюре свіжих овочів. Для його приготування використовуються тільки сирі інгредієнти: селера, огірок, часник, перець, оливкова олія, помідори і оцет. До столу гаспачо подають дуже холодним, з хрусткими сухариками.
Гаспачо: рецепт з томатним соком

Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 57 ккал на 100 г
Складові:
- Томати стиглі – 6 шт.
- Томатний сік – 1 склянка
- Огірок свіжий – 2 шт.
- Стебло селери – 2 шт.
- Перець гіркий (маленький) – 1 шт.
- Сіль, цукор – за смаком
- Оцет бальзамічний – 1 ст.л.
- Базилік свіжий (петрушка) – 4 гілочки
- Сухарі з білого хліба – 4 ст.л.
Спосіб приготування:
- Бланшовані томати очистіть від шкірки. Зніміть шкірку з огірка.
- Всі овочі поріжте і збийте в блендері до утворення пюре, яке перетріть через сито. Додайте сік, сіль і оцет.
- Розлитий по тарілках суп прикрасьте гілочкою базиліка. Можна додати варену креветку.
- Перед самою подачею посипте гаспачо подрібненими сухарями (можна порізаними на дрібні кубики).
На замітку
Для незвичайного варіанту гаспачо знадобиться одне авокадо, подрібнене з зубчиком часнику, сіллю, ложкою лимонного соку і кількома ложками сметани в блендері. Подається в чарці з трубочкою так: шар пюре з авокадо, шар томатного пюре. Використовується як аперитив для збудження апетиту перед основними стравами.