
Малосольні огірки: простий рецепт
Липень 14, 2021Ділимося із вами цим простим та цікавим рецептом, який обов’язково вдасться усім.
Улітку, коли з’являється багато сезонних ароматних овочів та зелені, хочеться спробувати якомога більше смачних страв із ними. Одним із найпопулярнішим рецептів літа, звісно ж, є малосольні огірки. Робити їх просто, а от смакувати можна протягом кількох днів, додаючи до салатів та їсти із картопляним пюре чи м’ясом.
Інгредієнти:
- огірки – 1 кг
- часник – 6 зубчиків
- корінь хріну – 1 шт.
- чорний хліб – 50 г
- корніб селери – 1 шт.
- гіркий стручковий перець – 1 шт.
- вода – 0,5 л
- сіль – 1 ст. л.
- зелень петрушки
- зелень кропу
- лавровий лист
Приготування:
На дно скляної банки покладіть прянощі та зелень.
Добре вимийте невеликі за розміром огірки та зріжте із них кінчики. Щільно покладіть огірки у банку із зеленню та спеціями.
Зверху на огірки покладіть ще шар прянощів та скибку чорного хліба.
Закип’ятіть воду, додайте сіль, дайте їй охолонути і залийте нею огірки. Накрийте банки блюдцем, марлею або спеціальними кришками для соління (вони вже із дірками) і залиште на добу на столі. У холодильник огірки ховати не потрібно.
Через добу сік у банці потемнішає, а на 3-4 день стане світлим. Після цього дістаньте огірки, перекладіть до іншої банки, процідіть росол і знову залийте ними огірки. Поставте банку до холодильника.
Коли огірки охолонуть – вони готові до вживання.