Міфи про роботу на дому, які легко розвінчати

Міфи про роботу на дому, які легко розвінчати

Травень 11, 2015 0 By admin

Якщо ви працюєте з дому або думаєте про це, ви, ймовірно, чули міфи про віддалену роботу.

У наш час все більше співробітників мріють працювати з дому. У кожного є свої причини працювати віддалено – це допомагає скоротити час на дорогу, заощадити гроші, приділяти більше часу особистому житті, працювати в будь-який зручний час. Тим не менш, є різні думки і сформовані стереотипи про віддалену роботу.

Якщо ви працюєте з дому або думаєте про це, ви, ймовірно, чули міфи про віддалену роботу. Не вірте всьому, що читаєте і чуєте. Більша частина цього – неправда.

Вам не треба офіс

Це ваш будинок? Ви можете працювати за обіднім столом, на дивані, у внутрішньому дворику або потягуючи каву в Starbucks. Правда в тому, що успішні працівники на дому мають свій офіс в традиційній обстановці. Коли вони прокидаються, вони вже готові до роботи. Вони також весь день працюють з перервою на обід. Якщо ви не належите до роботи з належною дисципліною, не слід очікувати, що зможете конкурувати з тими, хто вже успішно це робить.

Успішна зустріч повинна бути наживо

Вже немає. Відеоконференції дозволяють проводити продуктивні переговори на відстані. Але якщо вже ви дотримуєтеся цього міфу, ймовірно, не варто витрачати час, намагаючись відмовити вас від цього.

Безсумнівно, є в цьому і частка правди. Якщо у вас є локальні клієнти, знайдіть час, щоб зустрітися з ними за обідом. Особиста зустріч часто викликає більше довіри.

Це складніше, ніж робота в традиційному офісі

Власники домашнього бізнесу іноді люблять порівнювати своє навантаження з працівниками в офісі, щоб підкреслити складність такої роботи. Кожен успішний підприємець працює важко, незалежно від того, де він це робить – у себе вдома, в офісі або на будівельному майданчику. Це просто різні типи важкої роботи.

Гнучкий графік роботи

Графік віддалених співробітників настільки ж гнучкий, як і графік офісних працівників. Просто в віддалених співробітників немає поруч начальника, який може нагадувати про важливі завдання або давати додаткові. Вдома треба самому встановлювати певні терміни і чітко дотримуватися їх. Це якраз часто і приймають за гнучкість у графіку надомних працівників.

Клієнти не будуть приймати вас всерйоз

Правда, що деякі клієнти не хочуть працювати з надомними працівниками, але більшість буде. Кожен має свої переваги за типом ведення бізнесу, який вважають найбільш ефективним. Ви не можете залучити всіх клієнтів, працюючи на дому, але велика кількість з них таки будуть з вами співпрацювати.

Сім’я знижує продуктивність

Ви не зможете заробляти на життя в якості віддаленого співробітника, якщо паралельно намагаєтеся няньчити дітей, але є способи обійти це. Ви можете працювати, поки діти сплять, або найняти няню на кілька годин в день поки діти не підуть до школи. І давайте не забувати, що в традиційному офісі також є маса відволікаючих чинників.

Робота на дому не принесе великі доходи, незалежно від того, як важко ви працюєте

Щоб заробити на комфортне життя, ви повинні інвестувати багато часу, набираючись досвіду, інвестувати гроші в освіту і прикласти багато зусиль для досягнення цілей. І не має значення – працюєте ви вдома або в офісі, шлях до успіху завжди один.

Ви можете швидко розбагатіти

Люди як і раніше піддаються на цей міф. Сьогодні можна побачити багато оголошень про високі заробітки на дому. Тільки це ніколи не станеться. Подібні пропозиції суперечать здоровому глузду.

Онлайн-бізнес приносить пасивний дохід

Будь-який успішний інтернет-маркетолог сміявся б над цією заявою. Звичайно, продажі відбуваються, коли вони сплять, але щоб побудувати успішний бізнес, потрібно виконати великий обсяг роботи.

Інтернет-маркетинг – це жорсткий бізнес, який вимагає багато роботи і трохи удачі. Тільки після колосального обсягу роботи можна отримати якийсь пасивний дохід. Але потрібно постійно працювати, щоб підтримувати його. В інтернет-бізнесі немає місця для відпочинку і спокою.

Можна витрачати менше через відсутність деяких видатків

Насправді, працюючи на дому, витрат теж не так мало, як здається на перший погляд. Вам доведеться платити більше на комунальні послуги, телефонні розмови, інтернет і т.д.