Пийте каву перед сном і масажуйте вуха: 10 лайфхакiв, які перевернуть ваше життя

Пийте каву перед сном і масажуйте вуха: 10 лайфхакiв, які перевернуть ваше життя

Жовтень 3, 2019 0 By admin

Існує безліч лайфхакiв в галузі здоров’я, але ми зібрали ті, які багатьом невідомі. 

Ось 10 маловідомих лайфхакiв, які поліпшать здоров’я:

1. Якщо вночі закортіло в туалет, йти до “білого друга ” треба, закривши одне око 

 

Коли вночі хочеться в туалет, то людина ризикує повністю прокинутися, якщо встане з ліжка. Коли ви вмикаєте й вимикаєте світло, мозок сприймає це як початок дня, і вам більше не вдається заснути.

Якщо закрити одне око, то світла на сітківку потрапить менше, і мозок не відреагує. Так що після туалету ви зможете швидко і спокійно заснути.

2. Масаж вух корисний для здоров’я

Якщо натискати на певні точки у вусі, то це сприятливо позначиться на здоров’ї. Рефлексологія – це наука про те, яка точка на вусі може вирішити якусь проблему, пов’язану зі здоров’ям. На малюнку показано, яка частина за що відповідає: 

 

1. Спина і плечі
2. Різні органи
3. Суглоби
4. Ніс і горло
5. Травлення
6. Голова і серце

3. Повороти голови по колу врятують від болю в руках 

 

Іноді посеред ночі ви можете прокинутися і відчути, як коле в руках, – це відчуття знайоме багатьом. Таке відбувається, тому що ми “заспали” руку – лягли на неї уві сні і заважаємо нормальному притоку крові, рука недоотримує кисню і болить.

Не треба трясти руками в такому випадку, краще зробити повороти голови по колу. Нервові закінчення в шиї йдуть від голови до рук, і так ви швидко позбудетеся від больових відчуттів.

4. Налякайте себе, і гикавка пройде 

  

Щоб швидко зупинити гикавку, потрібно злякатися або дуже сильно здивуватися. Попросіть кого-небудь поруч допомогти вам.

Різка дія примусить серце швидше битися і поліпшить циркуляцію крові, гикавка пройде.

5. Спите в прохолодному приміщенні 

 

Сон в прохолодній кімнаті дуже корисний для здоров’я, вам буде легше заснути, і сон буде міцним. Близько 16-18 градусів буде ідеальною температурою. Прохолода береже організм від розвитку діабету 2 типу і спонукає виробляти гормон мелатонін. Цей гормон не тільки покращує сон, але й допомагає боротися зі старінням. 

6. Пийте каву, щоб краще спати 

 

Японські вчені провели експеримент, в якому кілька людей випили 1-2 чашки кави перед денним сном, а інші – ні. Люди, які випили кави, були бадьоріші і працювали швидше.

7. Кашляйте під час уколу 

 

Безліч людей бояться шприців. Щоб під час уколу не було боляче, можна просто покашляти. Дослідження доводять, що кашель полегшить біль під час проникнення голки. 

Поки невідомо, чому так відбувається, але, ймовірно, що кашель збільшує приток крові і притуплює цим біль.

8. Їжте морозиво заради задоволення і не бійтеся головних болів 

 

Після вживання холодної їжі і напоїв, люди часто стикаються з головним болем. Це відбувається, тому що мозок намагається зігрітися, відбуваються зміни в організмі, і болить голова.

Щоб біль не з’явилася – потріть язиком верхню частину піднебіння. 

9. Не варто чистити зуби відразу після їжі 

 

Здавалося б, якщо почистити зуби відразу після їжі, то можна буде видалити всі залишки їжі з зубів. Але це не так. У продуктах, які ми їмо, є молочна кислота (помідори, лимони, апельсиновий сік ітд). Під час чищення зубна паста вступить в реакцію з кислотою – це буде руйнувати емаль. Почекайте півгодини і потім займіться гігієною.

10. Жуйка покращує пам’ять 

 

Дослідження в університеті міста Ковентрі з’ясували, що м’ятна жуйка може зменшити відчуття втоми і налаштувати людину на роботу. А психологи з Великобританії відзначили, що жування жуйки на 35% покращує пам’ять і результати тестів. Так що, коли вам доведеться готуватися до іспиту або важливого проекту – не пийте літрами каву, а просто скуштуйте жуйку.

Джерело