Розкрито наслідки залишення зарядки від смартфону в розетці

Розкрито наслідки залишення зарядки від смартфону в розетці

Лютий 21, 2021 0 By admin

Дискусії про правильне використання зарядних пристроїв не рідкість – багато хто до цих пір не впевнений, чи потрібно виймати зарядний пристрій з розетки, чи ні. І так як в мережі зустрічається суперечлива інформація, спробуємо розібратися, чи можна залишати зарядку в розетці.

Чи можна залишати зарядний пристрій в розетці?

Багато експертів настійно радять користувачам виймати зарядні пристрої для смартфонів з розеток на той період, коли ними ніхто не користується. В якості аргументів наводяться наступні фактори:

  • Імовірність перепаду напруги.
  • Споживання електроенергії даремно (нехай і мізерне).
  • Неполадки із зарядним пристроєм.

Щоб розібратися, чи можна залишати зарядку в розетці, необхідно розглянути кожен пункт окремо і з’ясувати, наскільки негативно він може вплинути на роботу пристрою.

Імовірність перепаду напруги

Сильні перепади напруги – рідкісне, але неприємне явище, яке може негативно вплинути на техніку, включену в розетку. Не виключенням є і зарядний пристрій. Немає гарантій, що під час перепаду напруги він, наприклад, не перегорить.

Уникнути ризику при різких скачках напруги допоможуть фільтри, в які необхідно вставляти зарядку (або стабілізатори напруги). Крім того, проводка повинна бути справною. В іншому випадку будь-який сильний перепад може стати фатальним для техніки.

Споживання електроенергії даремно

Зарядний пристрій, який залишається в розетці, але не підключено до смартфону, все ще споживає електроенергію. І хоча в такому випадку споживання буде мінімальним, для багатьох цей аргумент є вирішальним.

Дослідження показують, що залишаючи навіть 10 зарядних пристроїв в розетках одночасно, власник не зіткнеться з відчутним підвищенням рахунків за електроенергію.

Неполадки із зарядним пристроєм

Залишаючи зарядний пристрій в розетці, необхідно перш за все звертати увагу на його стан. Наприклад, якщо зарядка іскрить, сильно нагрівається або від неї пахне паленим пластиком, не рекомендується залишати її в розетці без нагляду. Якщо ж зарядний пристрій поводиться нормально і не викликає побоювань, особливих причин кожен раз виймати його з розетки немає.

Підсумки

Таким чином, найвагомішими причинами витягувати зарядний пристрій з розетки є його несправний стан або ризик сильних перепадів напруги. Крім того, експерти рекомендують не залишати зарядку включеної під час сильної грози або вітру.

Якщо ж пристрій працює без нарікань, а скачки напруги не є для власника великим приводом для занепокоєння, залишати зарядку в розетці можна навіть, якщо смартфон в цей момент більше не заряджається.

Джерело