
Помідори з аличею на зиму: рецепт незвичайної заготовки
Липень 24, 2020Салат на зиму з помідорів, аличі та солодкого перцю – оригінальна заготівля на зиму, яка приємно здивує вас своїм смаком.
Вибирайте помідори невеликого розміру, а краще сорту “сливка”, червоні, м’ясисті, з щільною шкіркою, що не потріскається під час приготування. Алича підійде жовта і кисла.
Помідори з аличею на зиму

Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 153 ккал на 100 г
Складові:
- Помідори невеликі – 1,3 кг
- Алича жовта – 350 г
- Перець солодкий – 1 шт.
- Зелень кропу і селери
- Листя смородини – 4-5 шт.
- Листя вишні – 4-5 шт.
- Листя хрону – 2 шт.
Для заливки:
- Вода – 1,5 л
- Сіль – 50 г
- Цукор – 70 г
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
Дивіться відео, як вибрати кришки для консервування:
Спосіб приготування:
- Відберіть щільні невеликі помідори. Покладіть їх в стерилізовані банки, перекладаючи гілочками петрушки, селери, листям смородини і вишні.
- Залийте помідори в банці окропом. Через 5-10 хвилин злийте цю воду в каструлю, а банку прикрийте обшпареною кришкою.
- Воду в каструлі знову закип’ятіть, додайте сіль, цукор, лавровий лист і перець, опустіть туди ж миту аличу, проваріть ще 5 хвилин і наповніть гарячою заливкою банку.
- Стерилізуйте банку 5 хвилин, закрийте, переверніть, закутайте.
Корисна порада
Аличу можна замінити ягодами винограду або агрусу.