
Як зробити сирники в сметанному соусі в духовці
Липень 24, 2020Сирники – традиційний сніданок для багатьох українців. Але оригінальний спосіб приготування допоможе по-новому поглянути на це страву.
Запечені сирники в сметані

Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 200 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для сирників: ⠀
- 500 г сиру
- 2 яйця
- 2-3 ст. л. цукру
- 150 г борошна (можна рисового або кукурудзяного)
- Дрібка солі
Для соусу:
- 300 мл домашньої сметани
- 50 г цукру або пудри
- Щіпка ваніліну
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °С.
- Змішайте сир, яйця і 50 г борошна. Додайте цукор і сіль за смаком. Замісіть липке тісто.
- Сформуйте сирники і обваляйте їх у борошні. Обсмажте на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору з обох боків.
- Сметану, цукор і ванілін змішайте в мисці.
- Обсмажені сирники викладіть в скляну форму для випікання. Залийте їх сметанним соусом і запікайте в духовці 5-10 хвилин.
Як подавати запечені сирники
Подавайте на стіл гарячими. Ви можете доповнити сирники ягодами, лимонною цедрою, варенням, цукровою пудрою або медом.