
Грецький салат: незвичайний рецепт з баклажанами і маринованим перцем
Липень 24, 2020Справжній грецький салат – це ідеальне поєднання стиглих овочів, ніжного сиру фета і ароматної оливкової олії. Недарма ця смачна страва так популярна у всьому світі.
Щоб зробити її більш яскравою і насиченою, додайте смажені баклажани і маринований солодкий перець. Такий варіант грецького салату дуже ситний, тому його можна подавати як основну страву.
Грецький салат з баклажанами

Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 107 ккал на 100 г
Складові:
- 1 стиглий помідор
- 1 свіжий огірок
- Половина баклажана
- 1 цибуля салатна
- 50 г фети
- 2 листи салату
- 1 перець маринований
- 1 ст. л. каперсів або маслин
- 10 мл оливкової олії
- Сік лимона – за смаком
- 0,5 ч. л. орегано
Спосіб приготування:
- Всі овочі підготуйте, очистіть від шкірки.
- Огірок і помідор наріжте дуже крупно, можна кубиками, можна – ромбами.
- Перець, якщо він невеликий, можна залишити цілим, якщо великий – поріжте пелюстками.
- Цибулю наріжте кільцями.
- Баклажан поріжте на кубики або пластинки, підсмажте на сковороді.
- Всі овочі змішайте, листя салату нарвіть руками, додайте каперси.
- Сир фета наріжте великими кубиками. Перемішайте всі інгредієнти, заправте олією, соком лимона, посипте орегано.
Як подавати салат
Доповніть страву підігрітими грецькими коржиками.