Грецький салат: незвичайний рецепт з баклажанами і маринованим перцем

Грецький салат: незвичайний рецепт з баклажанами і маринованим перцем

Липень 24, 2020 0 By admin

Справжній грецький салат – це ідеальне поєднання стиглих овочів, ніжного сиру фета і ароматної оливкової олії. Недарма ця смачна страва так популярна у всьому світі.

Щоб зробити її більш яскравою і насиченою, додайте смажені баклажани і маринований солодкий перець. Такий варіант грецького салату дуже ситний, тому його можна подавати як основну страву.

Грецький салат з баклажанами

Час приготування:

  • 20 хвилин

Калорійність:

  • 107 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 стиглий помідор
  • 1 свіжий огірок
  • Половина баклажана
  • 1 цибуля салатна
  • 50 г фети
  • 2 листи салату
  • 1 перець маринований
  • 1 ст. л. каперсів або маслин
  • 10 мл оливкової олії
  • Сік лимона – за смаком
  • 0,5 ч. л. орегано
Спосіб приготування:
  1. Всі овочі підготуйте, очистіть від шкірки.
  2. Огірок і помідор наріжте дуже крупно, можна кубиками, можна – ромбами.
  3. Перець, якщо він невеликий, можна залишити цілим, якщо великий – поріжте пелюстками.
  4. Цибулю наріжте кільцями.
  5. Баклажан поріжте на кубики або пластинки, підсмажте на сковороді.
  6. Всі овочі змішайте, листя салату нарвіть руками, додайте каперси.
  7. Сир фета наріжте великими кубиками. Перемішайте всі інгредієнти, заправте олією, соком лимона, посипте орегано.

Як подавати салат

Доповніть страву підігрітими грецькими коржиками.

Джерело