ТОП-12 цитат Ніцше, які можуть стати в нагоді українцям

ТОП-12 цитат Ніцше, які можуть стати в нагоді українцям

Жовтень 16, 2019 0 By admin

В масовій культурі образ Ніцше пов’язують з протестом, модерном і декадентством – його творами модно зачитуватись у пізньому підлітковому віці. Мовляв, саме час ставати нігілістом і обирати власну дорогу. 

Між тим, таке трактування творів Ніцше вочевидь поверхове. Деякі висловлювання філософа мудрі і життєствердні, тож можуть стати в нагоді тим, хто переживає нелегкі часи. 

Depo.ua пропонує підбірку цитат, які надихають на звершення та боротьбу за щастя і можуть дати підказку українцям в нинішніх непростих обставинах. 

“Всі перешкоди і труднощі – це щаблі, по яких ми ростемо вгору”

“Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”

“Якщо ви вирішили діяти, закрийте двері для сумнівів”

“Нещасною або щасливою людину роблять тільки її думки, а не зовнішні обставини. Керуючи своїми думками, вона керує своїм щастям”

“Хто хоче навчитися літати, той повинен спершу навчитися стояти і ходити, і бігати, і лазити, і танцювати: не можна відразу навчитися польоту!”

“Якщо ви хочете високо піднятися, користуйтеся власними ногами! Не дозволяйте нести себе, не сідайте на чужі плечі і голови!”

“Кращий засіб добре почати день полягає в тому, щоб, прокинувшись, подумати, чи є можливість сьогодні подарувати радість бодай одній людині”

“Відносини людини з часом можна порівняти з будівництвом пісочного замку. Одна будує повільно і старанно, але при цьому його мучить неминуча перспектива повернення хвиль і шокує, коли вони, нарешті, приходять. Інша навіть не почне будівництво: навіщо, якщо приплив все одно зруйнує побудоване? Третій, найкращий з усіх – приймає неминуче, але все одно захоплено і радісно працює, не забуваючи при цьому про приплив”

“Краще бути дурнем на свій ризик, ніж мудрецем на підставі чужих думок”

“Якщо у людини є “навіщо”, вона винесе будь-яке “як”

“Хто бореться з чудовиськами, тому слід остерігатися, щоб самому при цьому не стати чудовиськом”

“Жоден переможець не вірить у випадковість”

Джерело