
Мусака, човники і запіканка з баклажанів – топ-3 чудових варіанти для смачної вечері
Липень 24, 2020У літній період у раціоні кожного з нас з’являється багато корисних овочів. Існує безліч варіантів приготування баклажанів, кабачків, болгарського перцю. Щобільше, ці рецепти не лише смачні, а й корисні. Пропонуємо спробувати три прості рецепти, які будуть ідеальним варіантом для вечері.
Райдужна запіканка
Складові:
- Рис – 100 г
- Вода – 200 мл
- Фарш свино-яловичий – 400 г
- Цибуля – 1 шт. (80 г)
- Петрушка – 10 гілочок
- Сир – 70 г
- Яйце – 1 шт.
- Прованські трави – 1 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Перець – 1/2 ч. л.
- Кабачок – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець солодкий – 2 шт.
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Перець – 1/4 ч. л.
- Часник – 2 зубчики
- Рослинна олія – 30 мл
- Томатний сік – 150-250 мл
Приготування:
Змішайте відварений рис з фаршем, цибулею, зеленню, сиром, яйцем, прованськими травами, сіллю і перцем. Розподіліть масу у формі для запікання. Овочі наріжте слайсами і розкладіть по колу поверх фаршу. Овочі змастіть маслом з часником, сіллю і перцем. Залийте все томатним соком і запікайте 50 хвилин при температурі 180°C.

Мусака
Складові:
- Баклажан – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Цибуля – 1 шт. (80 г)
- Фарш свино-яловичий – 500 г
- Орегано – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець – 1/2 ч. л.
- Помідори – 2 шт.
- Соус Бешамель – 500 г
- Сир – 80 г
Приготування:
Цибулю з часником обсмажити на сковороді, додати фарш, орегано, сіль і перець. Додати помідори і ще трохи обсмажити. На дно форми для запікання викладіть слайси баклажана, залийте їх бешамелем. Зверху картоплю і теж залийте бешамелем. Певерх неї викладіть обсмажений фарш, шар бешамелю і тертий сир. Запікайте 50 хвилин при температурі 180°C.

Човники з баклажанів
Складові:
- Баклажан – 3 шт.
- Цибуля – 100 г
- Часник – 3 зубчики
- Фарш яловичий – 400 г
- Перець – 1/3 ч. л.
- Томатний сік – 300 мл
- Сир фета – 200 г
Приготування:
Баклажани розрізати на половинки і вибрати середину. М’якоть баклажанів обсмажити на сковороді з цибулею. Далі – додати фарш, часник, перець і томатний сік. Тушкувати 15 хвилин. Човники з баклажан нафарширувати начинкою. Зверху покришити фету. Запікати 25 хвилин при температурі 180°C.
