М’ясоїди довго не живуть: фінські експерти довели небезпеку яловичини і свинини

М’ясоїди довго не живуть: фінські експерти довели небезпеку яловичини і свинини

Квітень 12, 2019 0 By admin

Регулярне вживання м’яса може призвести до передчасної смерті. 

Як показало нове дослідження Університету Східної Фінляндії, раціон харчування, багатий на тваринний білок і м’ясом, зокрема, шкідливий для здоров’я.

Вчені заявляють, що м’ясоїди піддавалися більшому ризику смерті, ніж чоловіки, харчування яких було більш збалансованим з точки зору джерел білка. 

Ризик смерті у чоловіків, основними джерелами білка яких були тварини, під час спостереження був на 23 % вище, ніж у чоловіків, у раціоні яких співвідношення білків тваринного і рослинного походження було найбільш збалансованим.

 Слід зазначити, що більшість рекомендацій по живленню в даний час обмежують споживання червоного м’яса і переробленого м’яса. У Фінляндії, наприклад, рекомендований максимальний прийом становить 500 грам в тиждень.

Дослідження також показало, що високий рівень споживання білка був пов’язаний з більш високим ризиком смерті серед чоловіків, у яких на початку дослідження був діагностовано діабет 2-го типу, серцево-судинні захворювання або рак. Проте аналогічної асоціації не було у чоловіків, які не страждають цими захворюваннями.

Отримані дані підкреслюють необхідність вивчення впливу споживання білка на здоров’я, особливо у людей, які страждають хронічними захворюваннями. 

Середній вік чоловіків, які взяли участь у дослідженні, становив 53 роки до початку його проведення, і відсутність білка в раціоні харчування не було типовим для досліджуваної популяції.

Джерело