Як полегшити симптоми ПМС: поради лікаря

Як полегшити симптоми ПМС: поради лікаря

Липень 15, 2019 0 By admin

Передменструальний синдром виникає у більшості жінок за 2-10 днів до менструації. У цей період жінка може плакати без вагомого приводу, дратуватися через дрібниці, відчувати головний біль та перебувати у поганому настрої.

Як покращити симптоми передменструального синдрому розповіла психотерапевт Анна Авраменко.

Проживання емоцій. Під час ПМС гормони танцюють канкан, викликаючи навіть у самої стійкої й стриманої дівчини емоційну лабільність. Вона змушує шукати приводи для вираження емоцій у навколишній світ, від чого страждають відносини з близькими людьми, виникає почуття провини.

Що робити: читати зворушливі історії, висловлювати зрозумілі для себе і свого несвідомого почуття, не відчуваючи почуття провини.

ПМС – симптоми

– емоційні та поведінкові коливання;
– пригніченість, напруженість і підвищена тривожність;
– плаксивість та різка зміни настрою;
– дратівливість, напади гніву;
– зміни харчової поведінки (постійний голод або втрата апетиту);
– безсоння та постійна втома;
– самоізоляція та апатія;
– біль або особлива чутливість грудей, зміни лібідо;
– біль в м’язах та головні болі;
– збільшення ваги через затримку рідини в організмі;
– здуття живота;
– прищі;
– запор або діарея;
– непереносимість алкоголю.

Розслаблення через втому. Як би ви не любили ніжний трансовий стан, але тут він працює гірше, ніж в будь-якій іншій ситуації. А ось фізичне навантаження, яке діє і симптоматично – тобто, прибирає симптом негативного стану – запобігає застою рідини в організмі, знімає м’язові напруження, дозволяє сублімувати негативні емоції, і фізіологічно – позитивно впливаючи на зміни обміну речовин.

Солодощі вам не допоможуть. Вони викликають різке підвищення інсуліну в крові, а потім падіння рівня глюкози, що призводить до дратівливості та нестійкості психоемоційних реакцій. Свіжі фрукти, овочі й хліб дають необхідні для нервової системи вітаміни групи В та харчові волокна.

Джерело