1 жовтня – Міжнародний День кави. Випивайте три горнятка в день і забудьте про серцеві захворювання

1 жовтня – Міжнародний День кави. Випивайте три горнятка в день і забудьте про серцеві захворювання

Жовтень 1, 2019 1 By admin

Міжнародний день кави – свято поціновувачів напою у всьому світі. Вперше відзначається 1 жовтня 2015 року за погодженням з Міжнародною організацією з кави.

Кава – продукт, який найбільше продається після нафти. Щоденно в усьому світі випивається 2,25 мільярди горняток кави. В Україні перші згадки про каву в Україні датуються 1672 роком – у цей період в Кам’янець-Подільському турки відкрили першу кав’ярню.

Львів по-справжньому розпробував цей напій тільки у XVIII столітті. Галичанин Юрій Кульчицький 1683 року відкрив кав’ярню “Під синьою фляжкою”. Це стало поштовхом популяризації кави в Україні. У багатьох народів є свої етнічні традиції, котрі стосуються кави. Греки обожнюють кавову пінку: якщо на сватанні нареченому подали каву без пінки, то про весілля можна забути.

Скандинави займають друге місце після італійців за кількістю уживаної кави. У Копенгагені є так званий район Латте з величезною кількістю кав’ярень. У число відомих кавоманів входили Оноре де Бальзак, Вольтер, Йосип Бродський, Наполеон Бонапарт, Віктор Гюго, Анна Ахматова та Жорж Санд. Надихаючий факт – великий композитор Йоганн Себастьян Бах на честь кави створив Кавову Кантату у 1732 році.

Кава позитивно впливає на серцево-судинну систему організму. Люди, котрі випивають від 3 до 5 горняток кави щоденно, страждають від захворювань серця майже в 3 рази менше тих, хто обирає інший напій. У дослідженні спростовується розповсюджений міф про нормування кави.

Немає особливої різниці в тому, п’єте ви 1 горнятко в день чи 3, тому що така кількість не може негативно позначитись на серцево-судинній системі. Цей напій зменшує ризик розвитку хвороби Альцгеймера і Паркінсона, знижує загрозу ракових захворювань, не дає розвиватися хворобі суглобів, підвищує м’язову силу у літніх людей.

Вітаємо всіх кавоманів із цим святом. Бажаємо запашної кави та гарного настрою на увесь день.