1 жовтня – Міжнародний день кави

1 жовтня – Міжнародний день кави

Жовтень 1, 2016 0 By admin

Коли долає лінь, і змусити себе почати творити нові справи дуже важко, в допомогу багатьом приходить філіжанка смачної, ароматної кави. З цим прекрасним бадьорить напоєм пов’язано безліч цікавих і загадкових фактів, і в кожній країні він з’явився якимось особливим чином.

Всім давно відомо, що історія кави йде своїм корінням в далеку давнину. Існує легенда, ніби одного разу ефіопський пастух помітив, що кози, після того як пожуют невідомі ягоди червоного кольору, стають набагато активніші і енергійніші, ніж зазвичай. Після цього йому прийшла в голову думка самому спробувати плоди і листя загадкового дерева.

Випробувавши на собі незрозумілий тонізуючий ефект, пастух Калдим розповів про своє відкриття настоятелю монастиря. Чернець спробував червоні ягоди і, відчувши той же ефект, вирішив, що відвар з листя і плодів дерева повинен бути досить корисним. Таким чином, першими «кавоманами» у світі стали ніхто інші, як ченці та черниці, яким вдавалася не спати під час нічної служби.

Через багато років каву успішно поширили з Ефіопії по всім прилеглим країнам. В Європі першу чашку запашного напою спробували в 16-му столітті. І лише в 19-му столітті кава стала популярна в Америці, Італії та Індонезії.

Сьогодні цього благородного напою приурочений справжнє свято – Міжнародний день кави, який в усьому світі відзначається з великою привітністю, і хорошим «бадьорим» настроєм. Незважаючи на те, що більшість країн вже давним-давно відзначають своє свято кави, офіційний Міжнародний день кави з’явився лише кілька років тому – 1 жовтня.