10 крутих місць, де вам ще й доплатять за проживання

10 крутих місць, де вам ще й доплатять за проживання

Липень 29, 2017 0 By admin

Мрія пожити в далекій країні близька багатьом. Але не так просто переселитися в іншу точку земної кулі, якщо для цього банально не вистачає коштів. А якщо вам скажуть, що у світі є куточки, де платять бажаючим туди переїхати? Виявляється, таке можливо.

Пропонуємо звернути увагу на чудову десятку країн, де за поселення пропонують гроші.

Ніагарський водоспад, США

 Погашення кредиту: до $ 7 000

Ніагарський водоспад намагається залучити молоде населення. Програма розвитку громади Ніагари пропонує обмеженому числу студентів, які нещодавно закінчили коледжі та вузи, погашення студентського кредиту до $ 7 000. За допомогою програми Live NF  місто прагне перетворити свій центр в більш привабливе місце для молодих і талановитих фахівців, що бажають тут жити і працювати.

Манітоба, Канада

Грант на житло і бізнес: $ 24 900

Земельні ділянки: $ 8

Сільський муніципалітет Пайпстоун (Манітоба) пропонує ділянки землі в Рестоні, Пайпстоуні та Сінклері за ціною $ 8. А також надає грант в розмірі до $ 24 900 на будівництво і бізнес. Можна отримати значні знижки на землю з умовою забудови протягом року. За словами ініціаторів, пільга не прив’язана до «постійного місця проживання і віз будь-якого виду». Потенційним мешканцям потрібно врахувати, що багато лотів розташовані поблизу нафтової ділянки на південному заході Манітоби, у канадських преріях. До речі, до Вінніпега звідси 3,5 години їзди на потязі.

Шан-дю-Буль, Франція

Земельні ділянки: € 1 / кв. м

У маленькій комуні в Нормандії проживає зовсім небагато жителів (близько 380 осіб). А молоді люди продовжували масово виїжджати у пошуках роботи в міста і інші регіони. З цієї причини мер Патрік Мадлен прийняв рішення врятувати своє поселення і виставив ділянки землі площею від 900-1 000 кв. м  на продаж за ціною € 1 за 1 кв. м . Цей хід в підсумку приніс селі Шан-дю-Буль понад 300 пропозицій з купівлі. Побачивши, що це спрацювало, влади села Конфлан-сюр-Аній (560 жителів) вчинили аналогічно. І у них теж почали з’являтися нові власники. Умови продажу: побудувати будинок протягом 1 року.

Нью-Хейвен, США

Три програми підтримки: до $ 80 000

Влада міста Нью-Хейвен в Коннектикуті пропонують бажаючим переїхати комплексну підтримку на суму $ 80 000. Допомога надається у вигляді субсидій в рамках програм для покупки будинку, облаштування його енергозберігаючими функціями тощо. Цей варіант в корені відрізняється від лотів, запропонованих в місцях, віддалених від цивілізації. У найстарішому з міст США розвинена збройова, текстильна, хімічна, нафтова, приладобудівна і годинникова індустрії. І саме тут знаходиться знаменитий Єльський університет. Такий щедрий бонус приваблює всіх, хто мріяв про кардинальні зміни і кого не лякає місцевий рівень безробіття (7%).

Місіма, Японія

Одноразова сума: $ 4 530

Дорожні витрати: $ 900

Місячна допомога: від $ 760

Село Місіма розташована в Кагосіма, на трьох островах на північний захід від острова Кюсю. Тут проживають близько 400 осіб, а доїхати сюди можна на поромі. У  програму залучення входить компенсація витрат на дорогу (до $ 900), щомісячну допомогу одиноким ($ 760) і одруженим ($ 896), а на кожну дитину йде доплата ($ 90). На медичну допомогу при пологах і освіту дітей виділяють допомогу. Також кожному «новачкові» надається корова, але замість неї можна отримати $ 4 530. Оренда будинку обходиться приблизно $ 180 / міс. Вимоги до бажаючих прості: вік – не більше 55 років, потрібно бути працьовитим і цінувати сімейні цінності. До речі, влада створила особливий проект, що допомагає самотнім приїжджим влаштувати особисте життя.

Борміда, Італія

Одноразова виплата: € 2 000

Оренда житла: € 12-15 на тиждень

Мер мальовничій села в гірському районі Лігурії, що в Савоне, пообіцяв € 2 000 кожному, хто бажає сюди переїхати. Нові мешканці можуть зняти житло на пільгових умовах: всього за € 12-15 на тиждень. Якщо ви зробите віртуальну екскурсію по цих місцях, то насолодитеся провінційної італійської ідилією. Проживаючи тут, можна часто бувати на узбережжі Лігурійського моря, що славиться чистими берегами. Звідси всього 28 км до прибережного Варіготті і 100 км до казкового Портофіно! На сході Лігурії розташований національний парк «Чінкве-Терре» з рукотворними терасами, а неподалік від регіону знаходиться французька Ніцца.

Каітангата, Нова Зеландія

Заплатять вам $ 160. 000

Кажуть, в Каітангате занадто багато робочих місць і дешевого житла. А коли у виданнях повідомили, що влада містечка «заплатять вам $ 160. 000, щоб ви переїхали туди», офіс мера був завалений запитами. Після чого з’явилася достовірна інформація. Сільська громада розташована в 80 км на північний захід від найближчого міста Данідін. І мова йде не про виплати 6-значної суми, а про пропозицію вигідного пакету з земельною ділянкою і будинком за $ 165 000. Тим часом в більшому районі Клутха є понад 1 000 вакансій: від сільського господарства до будівництва. Перш ніж замовити рейс в один кінець, візьміть до уваги, що час перельоту, наприклад, від Лондона до Данідін становить 30 годин.

Саскачеван, Канада

Пільги для студентів: $ 3 000-20 000

У канадській провінції Саскачеван студенти вузів можуть отримати відшкодування за платне навчання ($ 3 000-20 000). Такі виплати доступні молодим фахівцям, які планують жити і працювати в цьому регіоні найближчі 7-10 років. Сума компенсації залежить від напрямку і курсу навчання. На найбільшу суму можуть претендувати бакалаври.

Оттенштейн, Німеччина

Земельні ділянки: € 0

У невеликій громаді в Нижній Саксонії проживає близько 1 000 осіб. При цьому число жителів поступово зменшується, так як молоді люди вважають за краще переїжджати в місто. І коли початкова школа опинилася на межі закриття, бургомістр громади прийняв рішення про безкоштовну роздачу пристойних земельних ділянок (оцінених в € 10 000) молодим сім’ям з дітьми. Умова висувається одна: нові господарі повинні облаштуватися в Оттенштейні і побудувати протягом 3 років будинок на виділеній землі.

Острів Матсайкер, Австралія

6 місяців на острові: безкоштовно

Якщо ви дивилися фільм «Світло в океані», то вам легко уявити цей романтичний образ життя. Нещодавно у людей, втомлених від суєти, з’явився шанс. The Parks and Wildlife Service розмістила оголошення з пропозицією провести 6 місяців на острові в океані. Реальні пригоди, яскраві види і найпівденніший маяк Австралії! Заявок чекали від «самодостатніх, здорових людей, що володіють навичками життя далеко від цивілізації», а перевагу – сімейним або подружнім парам. Майбутніх мешканців відправляють на вертольоті, забезпечують житлом і харчуванням. Потрібно лише обслуговувати маяк, робити метеозведення (навчання), стежити за територією. До слова, ця організація постійно робить розсилку цікавих пропозицій.

http://vsviti.com.ua/