23 травня – день пам’яті блаженної Таїсії Єгипетської

23 травня – день пам’яті блаженної Таїсії Єгипетської

Травень 23, 2018 0 By admin

Витративши батьківський спадок, вона стала на шлях розпусти. Щоб врятувати загиблу душу, Господь послав їй рятівника. Під виглядом багатого відвідувача до неї прийшов святий старець. Слова покаяння, мовлені старцем, настільки схвилювали дівчину, що вона розкаялася і пішла за ним у пустелю. Виснажена дорогою, Таїсія прилягла відпочити і вже не прокинулася. Святого стареця огорнула печаль за загиблою душею, яка так і не встигла покаятися. Але голос сказав йому: “Одна година її покаяння була більша за довгі покаяння тих, які не виявили такого самозречення”.

Походження імені Таїсія

Таїсія – жіноче ім’я, яке має давньогрецькі корені. Походження імені Таїсія пов’язано з ім’ям єгипетської богині Ісіди, яка вважалася ідеалом жіночності і родючості. Звідси і переклад імені Таїсія – «родюча», «мудра», «присвячена Ісіді».

Характеристика імені Таїсія

Маленька Тая зазвичай красива, скритна дівчинка. Вона з ранніх років не переносить брехня. І просто дивно, як маленька Таїсія відчуває, коли її обманюють! Дівчинка рано стає самостійною, без примусу вчиться доглядати за собою, знайомиться з роботою побутових приладів.

Подорослішавши, Таїсія перетворюється в впевнену, незалежну жінку, безкомпромісну і рішучу. Вона не шукає легких шляхів, при необхідності здатна ризикувати. Зовні скромна і врівноважена, в деяких ситуаціях Таїсія демонструє бурю емоцій. Дівчина зазвичай сподівається лише на свої сили.

Таїсія не переносить плітки, ненавидить брехню, має здатність припиняти сварки інших.

Згідно характеристиці імені Таїсія, у дівчини з таким ім’ям, як правило, багато друзів. Її цінують за чуйність, вміння дружити. У той же час, завдяки нетерпимому характеру, у Таї може бути і чимало ворогів.

Таїсії в життя заважає надмірна безкомпромісність. При цьому вона може затаїти образу на людину, зовні ніяк це не демонструючи. Таке накопичення емоцій дуже заважає Таїсії адекватно оцінювати ситуацію, дії інших людей. З-за цього вона часто буває незадоволена оточуючими, близькими людьми.

Як правило, Таїсія не прощає колючість і іронію в свою адресу. Відразу вона не відреагує, але дочекатися слушного моменту і все пригадає кривдникові. Вона не належить до тих жінок, у яких на язиці те, що в розумі. Для Таїсії більш характерно обдумування своїх слів і дій.

Як зазначається в характеристиці імені Таїсія, багато дівчат з цим ім’ям досягають успіхів у своїй кар’єрі. Для Таї підійде професія педагога, музиканта, адміністратора.

Найчастіше сімейне життя у Таїсії складається благополучно. У неї завжди багато шанувальників, але, як правило, дівчина виходить заміж, спочатку реалізувавши себе як особистість. У подружжя Таїсія вибирає сильного і мудрого чоловіка, якому стає надійною, вірною дружиною. Вона дуже любить дітей і часто знаходить своє покликання в материнстві.

Сумісність імені Таїсія

Ім’я Таїсія вдало поєднується з по батькові Романівна, Костянтинівна, Едуардівна, Тимуровна, Станіславівна.

Хороша сумісність імені Таїсія з такими чоловічими іменами: Володимир, Віктор, Борис, Анатолій, Олександр, Сергій, Євген, Дмитро, Юрій, Станіслав.