24 квітня – день народження газованої води

24 квітня – день народження газованої води

Квітень 24, 2017 0 By admin

Завдяки розробці британського богослова, хіміка і філософа Джозефа Прістлі, який виявив унікальні властивості діоксиду вуглецю, в США була запатентована газована вода

24 квітня 1833 року завдяки розробці британського богослова, хіміка і філософа Джозефа Прістлі, який виявив унікальні властивості діоксиду вуглецю, в США була запатентована газована вода. Дата появи цього відкриття зараз вже нікому не відома.

Історичні факти свідчать, що Джозеф Прістлі в основному займався дослідженнями з хімії та фізики. Одного разу йому вдалося довести, що графіт є електричним провідником. Також вчений описав деякі властивості закису азоту, він же фактично відкрив кисень. Деякі з його відкриттів, в тому числі ті, які стосувалося газованої води, були випадковими. Так, газовану воду він створив, спостерігаючи за тим, як бродить закваска для пива. Він зібрав «бульбашки» над пивом що варилося в контейнери з водою. В результаті вийшов незвичайний напій з різким, але дуже приємним смаком.

Сьогодні газована вода залишається одним з найпопулярніших напоїв у світі. Одразу після її винайдення компанія «Coca-Cola» поставила її на потік комерційного виробництва.