28 травня – Останній дзвоник в Україні

28 травня – Останній дзвоник в Україні

Травень 25, 2018 0 By admin

В 4-ту п’ятницю травня кожного року, для школярів випускних класів – особливий день. Пролунав останній дзвінок, і прийшов час розлучатися з дитинством, робити перший серйозний крок у доросле життя.

Цього дня випускники та маленькі школярі приходять до школи раніше, адже зазвичай концерт-лінійка не проводиться під палючим сонцем. Прийнято цього дня бути нарядними. Традиція одинадцятикласниць надівати форму радянського зразка вже замінена близькою українцям: для свята прощання зі школою готується нова вишиванка.

Втім, охочі дівчата можуть міксувати таку блузу з білими стрічками, зав’язаними в бантик, замість вінка.

Хлопцям постарше рекомендовано цього дня забути про джинси та футболки і також надіти вишиванку або білу сорочку з краваткою в поєднанні з класичними брюками.

Жодна лінійка на останній дзвоник не обходиться без вальсу, виконаного випускниками. До цієї традиції ставляться з усією серйозністю. Найчастіше репетиції починаються не пізніше ніж за півроку до події.

Коли останній дзвінок пролунає в руках маленької першокласниці, випускники відпускають в небо повітряні кульки зі своїми заповітними бажаннями, написаними на них або прив’язаними в записці. Також багато хто залишає зворушливі послання крейдою на подвір’ї рідної школи.