27 серпня – День незалежності Республіки Молдова

Серпень 27, 2016 0 By admin

День незалежності Республіки Молдовапов’язаний із датою 27 серпня 1991 року. У цей день парламент Молдови затвердив текст Декларації про незалежність країни. Молдова стала незалежною від СРСР після країн Прибалтики, Грузії, України та Вірменії. Тепер щороку 27 серпня країна святкує свято незалежності.

На міжнародному рівні Молдову визнали інші держави в грудні 1991 року. Приводом для цього став розпад Радянського Союзу і підписання Біловезьких угод. У числі перших Республіку Молдова визнали і Сполучені Штати Америки.

Із часом країна увійшла до складу нового міждержавного об’єднання — СНД. У 1992 році вона стала членом ООН і ОБСЄ. Потім Молдову прийняли до Ради Європи, а також до Організації чорноморського економічного співробітництва. Не так давно країна увійшла до складу Всесвітньої торговельної організації.

День незалежності Молдова відзначає завжди урочисто. У церкві обов’язково проводиться святковий молебень. Цього дня також згадують тих, хто став жертвою придністровського конфлікту. Традиційно на центральних площах міст проводяться мітинги і паради.1346054454_drapel_md