28 грудня – День святих Невинних Немовлят Вифлеємських

28 грудня – День святих Невинних Немовлят Вифлеємських

Грудень 28, 2015 0 By admin

28 грудня день пам’яті Святих безвинних Немовлят Вифлеємських. У ті далекі часи, знавіснілий про необмежену владу Ірод, віддав страшний наказ про умертвіння всіх новонароджених в цей день немовлят. Причиною такого жахливого веління царя, стала звістка про народження Христа – Спасителя, принесене Іродові Волхвами. Ірод знав про давнє пророцтві і боявся його виконання, адже він вважав, що Христос відніме у нього трон і владу. Однак Ірод прорахувався, і маленький Ісус був врятований.

Як тільки Ірод задумав подібний злочин, Ангел Господній, сповістив про небезпеку Йосипа і той, слідуючи вказівкам Святого Чоловіка, пішов разом з немовлям в Єгипет. А Ірод влаштувавши у Віфлеємі криваву різанину, вважав, що погубив свого суперника.

Деякі теологічні джерела все ж припускають, що справжня мета пришестя Христа, була, не зовсім об’єктивно відображена в Євангеліє. Ряд дослідників вважають, що християни гіпотетично сподівалися на захоплення і політичної влади. Адже встановлення нової віри без підтримки з боку держави було вельми проблематичним.

Не варто забувати і про те, що Ізраїль в той час знаходився під владою Риму, і прагнення певних верств суспільства до повалення римської влади і встановленню нової віри, в незалежній державі.28.12_izbienie-mladentsev