8 ознак того, що перед вами – дурна людина

8 ознак того, що перед вами – дурна людина

Лютий 10, 2018 0 By admin

Ми знайшли і зібрали для вас фрази, від яких варто відмовитися раз і назавжди. Причина – це вислови видають дурну людину.

Для вашого віку ви чудово виглядаєте

Ознаки дурності

Причина: Не важливо, вимовляється ця фраза на адресу жінки або чоловіка, вона образлива в обох випадках. Той, хто так говорить, відкрито заявляє про своє упередження, що в такому віці всі повинні бути старим мотлохом.

Як правильно: Відмовтеся від формулювання «для вашого віку» і просто зробіть комплімент: «Ви чудово виглядаєте».

При всій повазі

Ознаки дурності1

Причина: Часто ці слова вимовляють нібито, щоб не образити людину, так як за ними може йти неприємна репліка.

Як правильно: Якщо ви дійсно хочете вказати людині на помилку і не образити її, то фразу цілком можна зберегти. Але після неї слід м’яко повідомити вашу думку, а не рубати з плеча. Якщо ж фраза вимовляється, щоб після неї з чистою совістю сказати недоречну шпильку або вклинитися в розмову, то краще взагалі утримайтеся від репліки.

Я тобі казав / казала

Ознаки дурності2

Причина: Ця фраза відкрито говорить про ваше презирство і перевагу над людиною, яка помилилася. До того ж часто вона вказує на вашу незрілість і бажання вразити.

Як правильно: Якщо ви попередили людину, але вона вчинив по-своєму і облажалася, навіщо їй про це нагадувати? Постарайтеся наступного разу бути переконливіше і точно донести до неї свою думку.

Ти виглядаєш втомленим

Ознаки дурності3

Причина: Говорячи цю фразу, ви вказуєте людині, що її проблеми очевидні для всіх. У цей же час ви зовсім не знаєте, в якій ситуації вона опинилася. Тому подібні слова найчастіше просто недоречні.

Як правильно: Покажіть людині, що ви хвилюєтеся за неї. У цьому випадку підійде фраза: «З тобою все в порядку?».

Навіщо тобі худнути? Ти і так чудово виглядаєш

Ознаки дурності4

Причина: Ця фраза звучить дуже брехливо. Людина, яка сіла на дієту, прекрасно розуміє, що у неї є проблеми з вагою. Навіть якщо вам вони не очевидні, краще не говорити цю фразу. Адже людина могла почати худнути не через зайву вагу, а через проблеми зі здоров’ям.

Як правильно: Просто відмовтеся від подальших розпитувань або підтримайте людину словами: «Ти така молодець!».

А ось я в твої роки

Ознаки дурності5

Причина: Ця фраза натякає на те, що ви вважаєте співрозмовника занадто юним і дурним. До того ж час стрімко тече і те, що для вас було нормою, може бути, вже давно змінилося.

Як правильно: Змиріться. Проблема поколінь актуальна в усі часи. Краще проявіть інтерес і запитайте, чому людина вчинила саме так. Може бути, вам захочеться приєднатися, незважаючи на різницю у віці.

Ти боїшся цієї нісенітниці? Яка дурість!

Ознаки дурності6

Причина: Кожна людина чогось боїться. І навіть якщо фобія здається вам безглуздою, не варто заявляти про це в такій формі, немов ви намагаєтеся продемонструвати свою перевагу. Адже людина не вибирає, чого їй боятися.

Як правильно: Поставтеся з повагою до слів співрозмовника про страх: «Я розумію тебе. Давай не будемо цього робити / про це говорити».

Як це ти ще незаміжня?

Ознаки дурності7

Причина: Цими словами ви можете образити або навіть вивести з себе. Ймовірно, ви не перша людина, яка натякає жінці, що їй пора би під вінець. Але ж причин того, чому це ще не сталося, може бути безліч. Найголовніша з них – небажання.

Як правильно: Відреагуйте спокійно. Адже шлюб – це особиста справа кожної людини. Фраза «Я поважаю твій вибір» цілком підійде для цієї ситуації.