
Що приготувати з несолодкої дині: ТОП-5 рецептів
Липень 24, 2020Основний критерій вибору смачної дині – аромат, свіжий і солодкий. Не менш важливими є і забарвлення – насиченого жовтого, золотистого або яскраво-оранжевого кольору.
Але що робити, якщо вам все-таки дісталася несолодка диня? В такому випадку можна приготувати з неї смачні страви за рецептами з нашої добірки.
Смажена диня в клярі

Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- 1 середня диня
- 100 г борошна
- 2 ст. л. цукру
- 0,5 склянки вина
- 1 яйце
- 50 г мелених волоських горіхів
- Сіль – за смаком
- 1 склянка олії
Спосіб приготування:
- Диню очистіть від шкірки і наріжте на шматочки розміром 4х2х2 см.
- Приготуйте кляр, збивши вінчиком яйця, вино, борошно, цукор і сіль, додавши горіхи. У вас повинно вийти тісто консистенції густої сметани.
- Тепер умочуйте кожен шматочок в клярі і обсмажуйте в розігрітій олії (можна замінити свинячим жиром) кілька секунд до утворення золотистої скоринки.
- Можна подавати як гарнір до риби і м’яса.
Страви з дині: оладки

Час приготування:
- 1 година 30 хвилин
Складові:
- 150 г борошна
- 100 г сметани
- 1 яйце
- 40 г цукру
- 1/2 ч. л. сухих дріжджів
- Дрібка солі
- 100 г дині
- 20 мл олії
Спосіб приготування:
- Збити яйце з цукром. Додати сметану, сіль, дріжджі і олію.
- Всипати борошно, перемішати, накрити і залишити на 1 годину.
- У тісто додати дрібно нарізану диню, перемішати.
- На розігріту сковороду викладати по 1 ст.л. тіста і обсмажувати з двох сторін.
Шарлотка з дині

Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 200 г дині
- 3-4 яйця
- 100 г борошна
- 100-120 г (4-5 ст. л.) цукру
- 1 ст. л. розпушувача
- 10 г ванільного цукру
- 1 ч. л. коричневого цукру
- 0,5 ч. л. меленої кориці
- 1 щіпка солі
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 170 ºС. У миску всипати цукор, додати яйця і ванільний цукор. Добре збити.
- В іншу миску просіяти борошно пшеничне разом з розпушувачем для тіста і сіллю.
- Просіяне борошно невеликими порціями додати в яєчну суміш. Борошно вмішати в суміш акуратними рухами від низу до верху.
- Очистити диню, видалити насіння. Нарізати м’якоть кубиками.
- Змастити форму маслом, вилити в неї тісто, зверху розподілити шматочки дині. Присипати тростинним цукром і корицею.
- Відправити форму з тістом в духовку на 30-35 хвилин. Готовність перевірити за допомогою дерев’яної палички.
Варення з дині

Час приготування:
- більше 3-х годин
Складові:
- 300 г дині сорту “Торпеда”
- 300 г дині сорту “Медова”
- 400 г цукру
Спосіб приготування:
- Дині очистити від насіння і шкірки. Нарізати м’якоть кубиками.
- Засипати цукром і дати настоятися 2-3 години.
- Варити до закипання, зняти з вогню і відставити на 1 годину.
- Повторити три рази.
- Викласти варення в чисті баночки, закрутити кришками. Можна прибирати в льох.
Запіканка з дині

Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 250 г дині
- 1 лимон
- 500 г сиру
- 180 г сметани
- 200 г цукру
- 3 яйця
- 4 ст. л. манки
Спосіб приготування:
- Сир викласти в глибоку тарілку, розім’яти виделкою. Щоб запіканка була однорідною, можна протерти сир через сито.
- Додати сметану і цукор (залишити по кілька столових ложок). Розбити в суміш яйця, всипати манку. Ретельно перемішати масу до однорідності.
- Диню і лимон помити. З лимона зняти цедру, подрібнити. Диню розрізати, видалити нутрощі і кірки, нарізати маленькими кубиками. Диню і цедру викласти в сковороду, присипати цукром, що залишився. Тушкувати на сильному вогні кілька хвилин. Злити сік, шматочки дині і цедру перекласти до сиру. Ще раз перемішати.
- Форму для випічки застелити пергаментним папером, змастити маслом. Викласти заготовку, рівномірно розподілити. Змастити сметаною. Випікати в духовці 30-35 хвилин при 180 °С.