Армагеддон неминучий: з’явилися дев’ять сценаріїв «кінця світу»

Армагеддон неминучий: з’явилися дев’ять сценаріїв «кінця світу»

Листопад 12, 2018 0 By admin

Людство знаходиться на межі катастрофи. За припущеннями вчених, існує дев’ять сценаріїв апокаліпсису

Вчені з організації The Global Challenges Foundation e щорічній доповіді “Ризики глобальних катастроф” представили несподівані результати.

На думку дослідників, існує дев’ять реальних ризиків Армагеддона на землі.

На першому місці знаходиться загроза ядерної війни. За оцінками експертів, її ймовірність зараз вище, ніж 10 років тому. Вона може привести до величезних людських жертв і спровокувати “міні-льодовиковий період”. 

Друге місце дісталося використання біологічної та хімічної зброї. Його виробництво відносно дешево, а модифікувати мікроби сьогодні дуже просто.

На третьому місці знаходяться зміни клімату планети. Вчені застерігають, що ймовірність підвищення температури на планеті на 3 градуси Цельсія або більше становить один до трьох. Якщо це станеться, що Нью-Йорк і інші прибережні міста підуть під воду. В цілому постраждають більше мільярда жителів. 

На четверте місце вчені ставлять небезпеку колапсу екологічної системи. Забруднення навколишнього середовища, міграції чужоземних біологічних видів і руйнування природних місць мешкання – все це ризик для екосистем, впевнені дослідники.

Пандемії посідають п’яте місце в списку. Експерти побоюються появи нових хвороб, до яких наш організм не готовий, а також мікробів, які нечутливі до антибіотиків.

Серед можливих небезпек відзначають і зіткнення Землі з астероїдом. Як припускають дослідники, катастрофічні зіткнення відбуваються раз в 120 тис. Років. Пил і уламки, викинуті в атмосферу, можуть на кілька місяців заступити Сонце. Це призведе до неврожаю і загибелі сотні мільйонів чоловік. На сьомому місці – виверження супервулкану. Вулканологи запевняють, що таке виверження трапляється кожні 17 тис. Років. Воно загрожує загибеллю людей і тварин і руйнуванням сільськогосподарської інфраструктури, а також глобальним похолоданням.

Сонячну геоінженерію поставили на восьме місце. Розпорошуючи в повітрі аерозолі, які відіб’ють у космос сонячне світло і тепло, вчені можуть повернути назад шкідливе глобальне потепління. Але якщо щось піде не так, постраждає все живе на планеті. 

На дев’ятому місці – штучний інтелект. Вчені стурбовані, що роботи перевершать людей за рівнем інтелекту. До того ж, компанії-розробники зосереджені на функціональності, а не на етичності “роботів.

Джерело