Чим корисна хурма для організму: п’ять переваг

Чим корисна хурма для організму: п’ять переваг

Грудень 14, 2017 0 By admin

Хурма після цитрусових займає друге місце за своїми дієтичними, смаковими і поживними властивостям. Плоди хурми мають велику харчову цінність за рахунок наявності в них глюкози і сахарози.

Завдяки роботі селекціонерів зараз існує близько 1500 сортів фрукта. Час дозрівання – жовтень – грудень.

Gazeta.ua зібрала корисні властивості хурми.

1. Великий вміст заліза сприяє запобіганню захворювань і поліпшенню якості крові. Вагітним жінкам варто включати хурму в раціон щодня.

2. Хурма має сечогінну дію. Вона також позитивно впливає на нервову систему і підвищує працездатність. Хурма захищає організм від таких бактерій, як: кишкова і сінна паличка, а також золотистий стафілокок.

3. Хурма є традиційним китайським засобом від гикавки. Хурма корисна при діареї, геморої, легеневих інфекціях і астмі. Завдяки терпкому смаку хурми, вона знижує потовиділення, і уповільнює або зупиняє кровотечу.

4. Хурма багата на вітаміни С і Р. З цієї причини вона робить благотворний вплив на судини, зменшує їх крихкість і проникність.

5. Дослідження, проведене в Японії, показало, що в шкірці хурми містяться проантоціанідіни, які здатні захищати клітини від окисного ушкодження, пов’язаного зі старінням.

Незважаючи на всі свої корисні властивості, хурма має і низку протипоказань. Через великий вміст у ній легкозасвоюваних цукрів її заборонено вживати людям, що страждають на діабет. Також цей фрукт не рекомендують їсти у великих кількостях, оскільки це може привести до утворення безоарів, а в подальшому і до непрохідності кишечника. Плоди хурми не слід вживати в їжу з холодною водою і молоком.