Гінекологи ставлять українкам неіснуючі діагнози: як не залишитися без здоров’я і грошей

Гінекологи ставлять українкам неіснуючі діагнози: як не залишитися без здоров’я і грошей

Лютий 7, 2019 0 By admin

Відомий гінеколог і кандидат медичних наук Дмитро Лубнін розповів, які неіснуючі діагнози ставлять лікарі українкам.   

Як заявив Лубинин, гінекологи часто перебільшують і змушують жінок лікувати хвороби, які цього не потребують.

“У пострадянських гінекологів є три речі, над якими сміються в усьому світі: у нас є діагноз “дисбактеріоз”, у нас лікують ерозію шийки матки і зберігають вагітність з першого триместру. Цих трьох речей не роблять ні в одній цивілізованій країні світу. Ерозія шийки матки – це стан, що практично ніде в світі не лікують, за рідкісними винятками”, – розповів Лубнін. 

За словами лікаря, популярний метод лікування ерозії шийки матки, який використовують в Україні, може погано позначитися на здоров’ї жінки. Тому якщо медик пропонує вам зробити припікання, краще відмовитися.

“Друге – це нескінченне лікування уреаплазми і мікоплазми. Ці мікроорганізми транзиторны, тобто вони періодично живуть в статевих шляхах як чоловіків, так і жінок. Вони абсолютно безпечні, не призводять ні до безпліддя, ні до викидня, ні до інших ускладнень. Лікують жорстко, лікують “важкими” антибіотиками широкого спектру дії багато днів і тижнів”, – повідомив гінеколог.    

Крім того, Лубнін вважаєте, що не потрібно лікувати вірус папіломи людини (ВПЛ). 

“Він не лікується. Немає жодного лікарського препарату в світі, який би чинив на нього вплив. А його лікують якимись противірусними препаратами, імуномодуляторами, крапельницями, уколами”, – зазначив лікар. 

Джерело