Коли у вагоні – пекло. Що слід пам’ятати про поїздки в українських потягах

Коли у вагоні – пекло. Що слід пам’ятати про поїздки в українських потягах

Липень 5, 2017 0 By admin

Великим випробуванням у сезон літніх відпусток стає поїздка у вагоні потяга. Люди масово їдуть на відпочинок, але

До +40 у тіні: українцям розповіли, як пережити задушливу спеку неймовірна спека у транспорті може не лише зіпсувати враження від довгоочікуваного релаксу, але й негативно позначитися на здоров’ї. 

Особливо страждають на відсутність комфортних умов пасажири плацкарту. Зазвичай у таких вагонах не лише відсутній кондиціонер, але й не працює витяжка та не відчиняються вікна. 

Лікарі взагалі не рекомендують пересуватися потягом за високої температури. У групі ризику традиційно перебувають літні люди та діти. Старшому поколінню спека загрожує високим тиском та гіпертонічними кризами, чи навіть інфарктом або інсультом. У дітей вона може викликати підвищення температури, тепловий удар, судоми та непритомність. Тому фахівці радять або ж користуватися купейними вагонами, або їздити лише нічними потягами. 

Кондиціонери у вагонах-купе влітку мають функціонувати обов’язково. А от пасажирам плацкарту пощастило значно менше: згідно з внутрішніми правилами залізниці, кондиціонери там не передбачені взагалі. Верхня межа температури в купейних та СВ-вагонах має становити +28 градусів.

Також пасажири можуть лишити запис у “Книзі скарг” та повідомити на “гарячу лінію” Укрзалізниці, чи навіть вимагати переведення до прохолодного вагона. Слід пам’ятати, що вентиляція та/або кондиціонер мають вмикатися за 30 хвилин до відправлення. 

https://tsn.ua/