Кращі домашні маски для зимового догляду: чотири ефективних рецепта

Кращі домашні маски для зимового догляду: чотири ефективних рецепта

Грудень 4, 2017 0 By admin

Зима — ера харчування, коли шкіру потрібно не тільки зволожувати, але і живити, щоб вона могла протистояти морозу, вітру та іншим зимовим неприємностям.

Звичайно, в основі догляду в зимовий період повинна бути хороша живильна серія. Однак, як показує практика, тільки основного догляду недостатньо, щоб шкіра була доглянута і забула про всі можливі проблеми. Звичайно ж, головним помічником у цьому питанні виступають маски, завдання яких наситити шкіру, дати їй всі необхідні вітаміни, тим самим поліпшивши захисний бар’єр.

Головна відмінність зимового догляду за шкірою в питаннях масок — це частота їх нанесення. Так, якщо влітку чи восени потрібно робити 2 маски на тиждень, то взимку бажано додатково живити обличчя раз на два дні.

Маска з хурми

Хурма — унікальний зимовий фрукт, який здатний не тільки зволожити, але і наситити шкіру. Так, він багатий вітамінами А, В1, В2, В3, З, Р, які крім моментального позитивного впливу на зовнішній вигляд шкіри, гальмують процеси старіння і допомагають усунути мімічні зморшки

Також дана маска добре зволожує і живить шкіру. Рецепт простий: необхідно розім’яти м’якоть хурми і нанести на шкіру. Через 20 хвилин змити за допомогою ватного спонжа і тоніка для обличчя. Після — нанести живильний крем. Ця маска підійде для всіх типів шкіри.

Вітамінна маска

Цей рецепт найкращим чином підійде для сухої шкіри, яка в зимовий період переживає найбільший стрес. Нагрій на водяній бані оливкове масло, додай в нього по чайній ложці вітаміну А і вітаміну Е, добре перемішай. Нанеси суміш на злегка розпарене обличчя (наприклад, після душа), зверху накрий вологою серветкою. Через 20 хвилин прибери залишки масла за допомогою спонжа і тоніка для обличчя. Нічого додатково наносити не потрібно.

Дріжджова маска

Дріжджова маска — відмінний помічник в холоди для нормальної і жирної шкіри. Вона регулює виділення шкірного сала, прибирає почервоніння і запалення, а також відмінно живить. Для приготування маски тобі знадобляться дріжджі (не сухі) і молоко. Нагрій молоко і розімни в ньому невелику кількість дріжджів. Маска повинна вийти консистенції сметани. Нанеси на очищене обличчя і змити через 15 хвилин теплою водою.

Маска з банана і паростків пшениці

Це — одна з кращих зимових масок, яка підійде всім типам шкіри, без винятку. Вона живить шкіру і створює відмінний захист від вітру і холоду. Для її приготування потрібен банан і паростки пшениці. Проростити пшеницю можна, купивши на ринку зерна, і помістивши їх в блюдце з невеликою кількістю води.

Змішай паростки з бананом, і нанеси на очищеній обличчя на 25 хвилин. Потім змий водою і нанеси живильний крем.