Люди, які часто запізнюються, більш успішні та креативні

Люди, які часто запізнюються, більш успішні та креативні

Грудень 12, 2017 0 By admin

Якщо ваш друг часто запізнюється, не варто сприймати його за невігласа. Адже вчені стверджують, що є люди, які по-іншому сприймають час. А ще — вони зазвичай більш успішні та креативні.

Мабуть, у кожного з нас є друг, який постійно запізнюється. І робить він це не тому, що хоче розсердити нас, чи думає, що має на це право, а тому, що така його природа. Декому легко вдається управляти своїм часом, іншим же доводиться вчитись правильно розставляти пріоритети, щоб оволодіти цим мистецтвом.

Тож якщо ви завжди приходите на зустріч вчасно, вам знайоме відчуття роздратування, якщо хтось спізнюється. Представники різних культур по-різному сприймають запізнення, але на сьогодні в Західному світі запізнення розцінюється як невігластво, грубість та непрофесійність.

Запізнення не є ознакою неповаги

Ми повинні припинити дорікати людям, які спізнюються. Їх не варто вважати лінивими чи некультурними. Насправді це означає, що у людини багато проблем та справ, які потрібно вирішити в один і той же момент. На думку психологів, саме така багатофункціональність змушує втрачати відчуття часу.

Звичайно, деякі дослідження ставлять під сумніви ефективність багатофункціональності, але успішні люди, як правило, справді роблять кілька справ одночасно.

От, наприклад, Ештон Катчер. Він одночасно актор, продюсер, підприємець, працює інженером-розробником в комп’ютерній компанії та інвестує в нові технології і стартапи, такі як Skype, Spotify, Uber і Foursquare. Та, незважаючи на це, він все одно залишається одним із найбільш успішних акторів.

Запізнюються оптимісти

Якщо ви постійно працюєте, тому що відстаєте від графіка, пояснення цього просте — ви оптиміст. Так, ви все правильно прочитали. Якщо ви оптиміст, то вам властиво думати, що насправді у вас набагато більше часу для виконання роботи, аніж воно є насправді.

І таке позитивне мислення — особистісна риса, яка робить вас більш успішною людиною. Дослідження, проведені серед продавців, показали: оптимісти зазвичай укладають на 88% більше успішних угод, ніж їх колеги.

Окрім цього, оптимізм (та сама риса, через яку ви весь час спізнюєтеся) змушує вас довше жити. Якщо ви йдете по життю з позитивним настроєм, до всього ставитеся легко, то у вас все гаразд і з нервовою системою, і стреси не такі страшні, і серце здорове. 

Ще в 50-і роки минулого століття психологи почали умовно ділити людей на два типи: тип А — пробивні та нетерплячі, та тип В — розслаблені і творчі. Найнепунктуальніші люди відносяться до типу В.

Дослідження показали, що ці два типи особистості по-різному сприймають час. В експерименті участь взяли представники обох типів. Після того, як минула 1 хвилина, вони повинні були вгадати, скільки насправді пройшло часу. Люди з категорії А, в середньому, порахували, що пройшло 58 секунд. А з категорії В — не менше 77 секунд.

Отож напрошується висновок, що якщо ви часто запізнюєтесь, це не ваша винаВи просто сприймаєте час не так, як ваші дратівливі друзі.

Запізнюватися час від часу — нормально

Для людей із типом особистості В бути оптимістом відіграє позитивне значення. Вони, як правило, бачать цілісну картину, і не відволікаються на деталі. Якщо вони все-таки пропустили зустріч, мабуть, у них в той момент народжувалась геніальна ідея.

Тож якщо наступного раз хтось захоче дорікнути вам за спізнення, дайте йому почитати цю статтю.