Названо овоч, який лікує рак

Названо овоч, який лікує рак

Грудень 14, 2017 0 By admin

Американські дослідники з університету Джорджтауна встановили, що вживання хрестоцвітних овочів (різні види капусти), а також сої, призводить до зменшення вираженості побічних ефектів у жінок при лікуванні раку молочної залози, повідомляє ladyhealth.com.ua

Фахівцями були проаналізовані дані 365 жінок, які пройшли лікування раку грудей. Вони з’ясували, що спостерігається закономірність – ті пацієнтки, які споживали багато соєвих продуктів і хрестоцвітних овочів, набагато менше скаржилися на дискомфортні симптоми менопаузи. Крім того, любительки сої рідше втомлювалися.

За словами вчених, препарати, що приймаються пацієнтками для захисту від рецидиву раку грудей, часто перешкоджають виробленню естрогену, якому приписується здатність стимулювати ріст пухлин. Як наслідок, жінки починають страждати від специфічних симптомів менопаузи – припливів, нічний пітливості та інших.

Ті учасниці, в раціоні яких було багато сої і капусти, рідше скаржилися на подібні стану – в цьому вчені бачать наслідок впливу ізофлавонів і глюкозинолатів, компонентів зі складу даних продуктів.