Небезпечні хвороби можна розпізнати по запаху: сім випадків, коли терміново потрібно до лікаря

Небезпечні хвороби можна розпізнати по запаху: сім випадків, коли терміново потрібно до лікаря

Січень 10, 2019 0 By admin

Небезпечні хвороби видають себе, створюючи специфічний запах тіла

Нетипові, нехай навіть приємні запахи, які виходять від тіла, свідчать про те, що з організмом щось не так. У нашому матеріалі зібрані найнебезпечніші випадки, в яких слід насторожитися і негайно звернутися до лікаря. 

Кислий запах квашеного тіста провокує коростяний кліщ, який може розвиватися на тлі СНІДу, туберкульозу, лейкемії та інших небезпечних хвороб. Коментарі зайві – негайно до лікаря.

Чудовий медовий аромат виділяють люди, уражені синьогнійною паличкою. Ця бактерія викликає різні захворювання дихальних шляхів, менінгіти, отити, запалення пазухобличчя, провокує важкі абсцеси аж до сепсису. А це вже летальний результат. 

Рибний запах виходить від людей, які страждають на триметиламінурію або гарднереллезом. У першому випадку це пов’язано з рідкісним генетичним дефектом, коли в організмі не виділяється фермент, який відповідає за переробку побічних продуктів травлення. А в другому – варто звернутися до лікаря і здати мазок, а до того виключити статеві контакти.

Запах гнилих яблук дає ацетон. Ця речовина з надлишком утворюється у тих, хто зловживає низьковуглеводними дієтами або страждає від діабету. Нирки не справляються, ацетон виводиться з потом, а людина залишає за собою шлейф неприємного запаху. На діабет потрібно перевіритися обов’язково і збалансувати раціон.

Аміаком пахне від людей, які страждають виразкою шлунка, нирковою або печінковою недостатністю. А ще так пахне від тих, хто п’є занадто мало води і, знову ж таки, зловживає низьковуглеводними дієтами. 

Запах сиру або «спітнілих ніг» говорить про ізовалеріянової ацидемії. Це рідкісна, як правило, вроджена патологія зустрічається у людей, в організмі яких не виробляється фермент, який бере участь у метаболізмі. Швидше за все, ви не з їх числа. Просто мийте ноги частіше, щоб виключити всі підозри.

Запах вареної капусти може бути обумовлений тирозинемії. В організмі не вистачає ферментів, що розщеплюють деякі амінокислоти, в результаті в тканинах накопичуються тирозин, метіонін і фенілаланін, від чого страждають нирки, печінку і центральна нервова система.

Джерело