Німеччина і Швеція — європейські лідери за кількістю вихідних днів

Німеччина і Швеція — європейські лідери за кількістю вихідних днів

Березень 31, 2016 0 By admin

Німеччина і Швеція є європейськими лідерами за кількістю вільних днів у році. До такого висновку дійшли експерти Інституту німецької економіки (IW), підрахувавши кількість вихідних, відпускних і святкових днів у різних країнах Європи.

Як повідомляє «Deutsche Welle», у Німеччині покладається вельми щедрий відпустку — 30 робочих днів. Це лише на три дні менше, ніж у абсолютного чемпіона — Швеції. Кількість святкових днів у Німеччині варіюється: в землях, де основний церковною громадою є протестантська, налічується 10 святкових днів, в католицьких федеральних землях — 13 днів.

Якщо додати до цього вихідні, а також середні показники по лікарняних, відпусток по догляду за дитиною і поїздки в санаторії, то вийде, що в році німці проведуть на роботі лише 212 з 366 днів. Іншими словами, 40% часу громадяни Німеччини відпочивають. Для порівняння: жителі Великобританії працюють майже на два тижні довше, ніж німці.

Нагадаємо, американське видання «Forbes» опублікувало список найбільш «трудящих» країн світу. Згідно з рейтингом Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), в світі більше всіх працюють південнокорейці. Греція йде другою в рейтингу ОЕСР з 2052 робочими годинами в середньому за рік. За Грецією в списку розташувалося тріо зі східноєвропейських країн: Чехія, Угорщина та Польща.

https://ethicsemployee.wordpress.com/