Новий рік до нас мчить: 6 країн, в яких свято перетвориться на справжню казку

Новий рік до нас мчить: 6 країн, в яких свято перетвориться на справжню казку

Листопад 12, 2018 0 By admin

Наближення новорічних свят, напевно найприємніший і очікуваний період в українців. Одвічне питання – як відзначити і де зустріти новий рік, знову розбурхує уяву населення

З самого дитинства ми знаємо, що Новий рік – це мандарини, шампанське, привітання від президента , а в інших країнах усі веселощі приходить виключно на Різдво. Але чи так це, запитує Clutch.

Жаркий бразильський Новий рік

У Бразилії, також як в інших країнах Центральної і Південної Америки, вірять, що напередодні Нового року, обов’язково потрібно бути в новій нижній білизні. Колір залежить від твоїх бажань: червоне для щасливого кохання, жовте –для грошей, зелене – для здоров’я.

Їжа відіграє важливу роль у новорічну ніч в Бразилії. Свинина і риба допоможуть отримати довгоочікуване підвищення, сочевиця — символ здоров’я. Якщо ти потребуєш фінансового благополуччя, з’їж сім штучок винограду. Кісточки не викидай, а сховай в гаманець.

Не забувай, що Бразилія – спекотна країна, а пляжі є стратегічно важливими місцями, щоб відсвяткувати новорічну ніч. В Ріо, на пляжі Копакабана, збираються мільйони людей і влаштовують фестивалі, концерти, а під бій курантів палахкотить барвистий салют.

Романтичний Новий рік по-французьки

Новорічний святвечір у Франції починається з сімейної вечері. На стіл у північних містах країни зазвичай подуают запеченого домашнього гусака, в Парижі — гусячу печінку, а в Бургундії— місцеву індичку.

Хвойне дерево майже не знайти у французьких будинках, замість цього користується попитом Різдвяний вертеп.

Крім друзів, сім’ї, родичів, французи вітають з Новим роком свою кращу… бочку вина, так як це – найважливіший символ країни.

Головною традицією вважається поліно. У ніч свята вся сім’я виносить на вулицю заготовлене з Різдва поліно. Батько поливає його коньяком, діти підпалюють, і вся сім’я спостерігає за палаючою деревиною пару хвилин, загадує бажання. Після – збирає попіл в мішечок і зберігає до наступного року.

Незалежно від того, в якому регіоні ти знаходишся, скрізь буде супроводжувати шум і салюти. А по-традиції і багато поцілунків: поцілунки під омелою, поцілунки рівно в 12, поцілунки після келиха шампанського. 

Казкові традиції в Данії

У Данії вважається хорошим знаком, якщо під дверима 1 січня ти знайдеш багато розбитого посуду. Чим більше осколків, тим більше друзів ти знайшла в старому році. 

Святковий стіл складається з вареної картоплі і риби, а також традиційного пирога у вигляді конуса kransekage. Тому, хто з’їсть вершину цього пирога, крупно пощастить в наступаючому році.

Уберігаючи дітей від злих духів, данці дарують їм плюшеву або дерев’яну ялинку. А козлик із соломи біля дверей будинку оберігає від злої сили. Так само, як і інші країни, рівно опівночі Данія горить феєрверками.

Галасливий Американський Новий Рік 

Всі звикли, що в Америці бурхливо відзначають Різдво, а Новий рік відходить на другий план, але це не так. Америка – одна з кращих країн для зустрічі прийдешнього року.

Головним символом Нового року в штатах можна сміливо назвати Таймс-сквер в Нью-Йорку. Саме там проходить церемонія спускання кулі – Ball drop ceremony. Під час церемонії кришталева куля спускають з хмарочоса Уан-Таймс-Сквер, і з останнім ударом годинника він досягає рівня землі.

Таку ж традицію підтримують і інші штати, але там роль кришталевої кулі виконують місцеві атрибути промисловості або історії. Наприклад, в Джорджії це – величезний штучний персик, в Північній Кароліні – жолудь, а в Пенсільванії – кульки для пінг-понгу.

У Сполучених Штатах вірять, що «чорноокі» боби приносять удачу. Саме з цієї причини на столі фігурують різні страви з цих бобів.

Головною ж традицією Америки можна назвати список обіцянок і цілей на майбутній рік зі слоганом «New Year – New Me», що означає «Новий рік – новий я». 

Божевільний іспанський Новий Рік

За кілька днів до Нового року іспанці купують лотерейні квитки по всій країні. За повір’ям, саме в Новий рік удача на їхньому боці. Деякі вірять, що якщо покласти квиток на живіт вагітної жінки опівночі, то обов’язково можна зірвати куш. 

Іспанці вірять, щоб Новий рік був щасливим, після дзвону потрібно починати свою дорогу з правої ноги. Одні кажуть, що з правої ноги потрібно виходити з дому, інші – що краще входити, а треті закликають стрибати на правій нозі всю новорічну ніч.

А для удачі у фінансовому плані жителі Іспанії печуть маленькі круглі печеньки з монетою замість начинки.

Сучасний Новий рік в Німеччині 

Берлін-будинок одного з найбільших новорічних фестивалів в Європі, який щорічно відвідують мільйони людей. Називається він Silvester і включає в себе такі вечірки, феєрверки і німецьке ігристе вино Sekt.

Що стосується традицій у Німеччині: фондю – найважливіша страва на святковому столі. В розтоплений сир вмочують все: фрукти, овочі і навіть шоколад. По телевізору крутять старі британські комедії, поки німці жують мармеладних ведмедиків. А після бою курантів потрібно обов’язково зробити кілька обертів навколо своєї осі, щоб почати ідеальний рік.