Обряди на Водохреща: на гроші, здійснення бажань та удачу

Обряди на Водохреща: на гроші, здійснення бажань та удачу

Січень 5, 2019 0 By admin

Водохресний святвечір або переддень Богоявлення 5 січня вважається головним і останнім днем святочних ворожінь. А обряди на Водохреща переважно пов’язані зі святою водою

Згідно з народними повір’ями, вечір 5 січня називали ще «хрещенський вечорок». Вважалося, що в цей час розгулює нечиста сила і намагається проникнути в будинок в будь-якому вигляді. Щоб захистити будинок від злих духів, проводили обряди на Водохреща. Зокрема, на всіх дверях і вікнах малювали крейдою хрест, який захищав від усього бісівського. 

Основні обряди на Водохреща пов’язані з водою, адже саме 6 січня Ісус Христос був охрещений Іваном Предтечею в річці Йордан. Щорічно тисячі паломників із різних куточків світу здійснюють хресну ходу на річку Йордан. Також 6 січня здійснюються обряди на Водохреща — освячення води в церкві і купання у крижаній хрещенській воді.

Однак якщо у вас немає можливості взяти участь у хресній ході або зануритися в ополонці на Водохреща, побоюючись за своє здоров’я, є також прості обряди на Водохреща. Такі обряди на Водохреща допоможуть не лише змити гріхи і позбутися хвороб, але поліпшити ту сферу життя, яка потребує допомоги.

Обряди на Водохреща: на добробут і багатство 

Якщо ви хочете, щоб добробут і багатство стали вашими постійними супутниками, наберіть святу воду, освячену у Водохресний святвечір, і окропіть нею в будинку всі кути. Обряд необхідно провести ближче до півночі. При цьому просіть у Господа позбавити вас збитків, нагородити достатком і добробутом вашу домівку. Частину святої води, що залишилася, залиште на ніч там, де ви зазвичай зберігаєте гроші. 

Обряди на Водохреща: на багатство і щастя

У ємність з водохресною водою опустіть срібну монету, і поставте чашу на підвіконня так, щоб її вночі освітлював місяць. Подумки тричі скажіть своє прохання вищим силам про матеріальне благополуччя і щастя. Потім лягайте спати. На ранок із води дістаньте освячену монету — тепер це ваш надійний талісман, який треба зберігати в таємному місці.

Обряди на Водохреща: на народження дитини 

Обряди на Водохреща можуть також допомогти в народженні довгоочікуваної дитини. Адже 6 січня вважається найсвятішою і казковою ніччю в році. Для цього подружжю необхідно вистояти нічну службу в різних церквах, а після зануритися у водохресну ополонку з освяченою водою. Вранці розпочати процес зачаття.

Обряди на Водохреща: на виконання бажання

У водохресну ніч налийте в чашку освячену воду. Коли на ній з’явиться легка рябизна, вийдіть на вулицю і тричі скажіть своє заповітне бажання, дивлячись на небо. Потім воду поставте вдома під ікону до наступного Водохреща. Однак врахуйте, якщо спочатку рябизна на воді не з’явилася, подальший обряд немає сенсу проводити — бажання не здійсниться.

Обряди на Водохреща: на вдачу 

До цього обряду необхідно ретельно підготуватися: кілька днів до Водохреща дотримуватися суворого посту і ходити на службу до церкви. 6 січня приготуйте свічку з церкви, освячену воду і скибочку чорного хліба. Запаліть свічку, у правій руці тримайте воду, а в лівій — хліб, і промовляйте такі слова:

«У вдачі п’ять доріг і всі вони ведуть на мій поріг! Ісус Христос, син Божий, направ до мене щастя і удачу, а зло і біди стороною нехай пройдуть! Амінь».

Після цього з’їжте хліб, запивши водою. Моліться про свою вдачу, поки горить свічка. 

Джерело