Помітити рак за 5 років до хвороби: медики провели дослідження, яке змінить усе

Помітити рак за 5 років до хвороби: медики провели дослідження, яке змінить усе

Червень 9, 2019 0 By admin

Фахівці знайшли спосіб виявити рак за 5 років до захворювання.

Відповідне дослідження здійснили лікарі Медичного центру Бет Ізраель в США.

Вони пояснили, що справа в наявності в організмі деяких людей молекули KIM-1 білка, присутнього в онкохворих. За допомогою аналізу крові цю молекулу можна обчислити заздалегідь, що дозволять своєчасно почати боротьбу з недугою, що можливо вже розвивається.

“Наша робота – великий крок вперед, тому що KIM-1 є єдиним біомаркером крові, який перспективно показав відмінності між людьми з високим і низьким ризиком розвитку раку нирки”, – пояснив доктор Девід Мюллер. 

Вчені відзначили, що рак нирок щорічно діагностується у 330 тисяч осіб. На ранній стадії п’ятирічне виживання становить понад 90%.

Також медики назвали важливі ознаки, за допомогою яких можна швидше виявити небезпечну хворобу. 

Хронічна втома є важливим симптомом у визначенні страшного захворювання. При перших проявах варто звертатися до лікарів.

Про зміни в роботі організму свідчать різкі скачки ваги. Саме зміна маси тіла часто вказує на розвиток в організмі онкологічного захворювання.

Дискомфорт або постійні болі в певній частині тіла – тривожний дзвіночок. Медики відзначають, що будь-яка біль, якщо вона не проходить через кілька днів, не є нормою і може бути ознакою розвитку в організмі захворювання.

Новоутворення на шкірі завжди вказують на інфекцію або дисбаланс в організмі. На внутрішні проблеми можуть вказувати родимки, гнійники і фурункули.

Підвищена температура тіла в межах 37 з невеликим градусів може вказувати на небезпечну хворобу. Уважніше придивіться до сигналів власного організму.

Лікарі назвали ще кілька симптомів, які не можна залишати без уваги:

  • Безпричинний “кашель курця”;
  • Часте сечовипускання;
  • Набряки;
  • Кров у кашлі або сечі.
Return to Top ▲Return to Top ▲