Різдво Миколи Чудотворця 11 серпня: що потрібно, а що не можна робити

Різдво Миколи Чудотворця 11 серпня: що потрібно, а що не можна робити

Серпень 11, 2018 0 By admin

Пам’ять про Миколу шанують тим, що проводять богослужіння, християни приходять до храму і читають молитви, а якщо не можуть прийти, то роблять це вдома перед іконою.

Що варто зробити на Миколая Чудотворця

У день народження Миколи прийнято жертвувати на благодійність. Роблять це не для того, щоб догодити Чудотворцю, а й як звичайну добру справу. Дарують подарунки дітям-сиротам, висловлюють співчуття і моральну підтримку хворим і людям похилого віку.

Не забувають і про сім’ю. Вітають іменинників, особливо тих, кого звуть Микола. Люди намагаються всіляко допомагати один одному, комусь добрим словом, комусь грошима, живуть з любов’ю в серці та не сваряться.

11 серпня кожен віруючий може попросити Миколу, щоб він допоміг виконати заповітне бажання, і в цей день він почує молитву і допоможе. Він допомагає всім стражденним. Святитель може зцілити хворого, допомогти від безгрошів’я, з пошуком роботи, з вдалим заміжжям або навіть здачею іспитів. Ті, хто залишилися без даху над головою, можуть знову знайти будинок.

Святий Миколай виступає в якості Діда Мороза чи Санта Клауса, який приносить дітям радість і подарунки 19 грудня. А так як він безліч разів рятував мореплавців при штормах, то його вважають і захисником моряків.

Не забувайте, що Микола творить чудеса не в один день, йому варто подякувати за кожне диво, яке було у вашому житті. Варто прочитати молитву в його честь, жити так, як він вчив і як жив сам.

Що не можна робити

На Миколая Чудотворця є і кілька заборон:

  • Не можна працювати в саду, в полі і в городі, це дуже важливе свято.
  • Забороняється шити, в’язати і займатися вишивкою.
  • З близькими потрібно вести себе добре і стримано, в це день сваритися з ними і лаятися не можна.
  • Не можна займатися роботою по господарству, пранням, прибиранням.

Джерело