Що потрібно тримати в таємниці? Поради мудреців

Що потрібно тримати в таємниці? Поради мудреців

Травень 12, 2017 0 By admin

1. Перше, що треба тримати в секреті, кажуть мудреці – свої майбутні плани. Мовчіть до тих пір, поки цей план не здійсниться. Будь-які наші ідеї не лише не ідеальні, в них величезна кількість слабких місць, в які дуже легко вдарити і все зруйнувати.

2. Друге, що рекомендують мудреці, це не ділитися таємницею про свою благодійність. Блага справа – велика рідкість в цьому світі, і саме тому її треба берегти як зіницю ока. Не нахвалюйте себе за хороші справи. Гордість миттєво все побачить і відбере все те благо, яке прийшло в результаті цієї благодійності.

3. Третє, про що не рекомендують поширюватися мудреці – це про свою аскетичність. Не розповідайте наліво і направо про ваше обмеження у харчуванні, сні, сексуальних відносинах і т.д. Аскеза фізична приносить користь тільки якщо вона поєднується і з емоційною складовою, та супроводжується мовчанням.

4. Четверте, про що слід помовчати – це про свою мужність і героїзм. Хтось отримує випробування зовнішні, а хтось внутрішні. Зовнішні випробування видимі, тому за них люди отримують різноманітні «нагороди». Та подолання внутрішніх випробувань (не зважаючи на те, що вони значно важчі) залишаються не поміченими, тому й нагороди за них не передбачені. І не намагайтесь ніяк це компенсувати. 

5. П’яте, про що не варто поширюватися, – це про духовні знання. Духовне знання має різні рівні і повинно розкриватися кожному тільки по досягненню ним певного рівня чистоти свідомості. Основною помилкою початківця-носія істини є бажання миттєво поділитись здобутими духовними знаннями з кимось, але замість того щоб принести добро цій людині, ви її тільки ще більше заплутуєте, і навіть лякаєте.

6. Шосте, чим не варто особливо ділитися з іншими – говорити про свої домашні конфлікти і взагалі про своє сімейне життя. Запам’ятайте: чим менше ви говорите про проблеми у своїй родині, тим міцнішою і стабільнішою вона буде. Сварка – це позбавлення від негативної енергії, яка накопичилася в процесі спілкування. Але функція її саме викид усього цього негативу, і очищення вашої ментальності. Тому категорично не розповідайте про конфлікти нікому і ніколи. Розмова продовжує життя всьому, про що ви говорите, і насичує це енергією. Вашою дорогоцінною енергією.

7. Сьоме, про що не варто говорити, – це про негарні слова, які були від когось почуті. Можна забруднити на вулиці черевики, і це легко виправити, а можна забруднити свідомість, що виправити набагато важче. І людина, яка, прийшовши додому, розповідає все, що почула дурного по дорозі чи протягом дня, нічим не відрізняється від людини, яка прийшла додому і не зняла взуття.

http://blyskavka.top/