Що потрібно знати кожному туристу: поради перед подорожжю

Що потрібно знати кожному туристу: поради перед подорожжю

Березень 10, 2017 0 By admin

Будь-який досвідчений турист знає, що навіть найбільш дріб’язкова поїздка вимагає хорошої підготовки. Інакше можна не тільки зіпсувати собі настрій під час подорожі, а й наразитися на проблеми з законом. Так що, якщо ви найближчим часом зібралися відправитися за кордон, слід добре підготуватися.

Для початку подбайте, щоб по приїзду в країну, у вас була можливість подорожувати. Мається на увазі особистий транспорт. Наприклад, на race.net.ua можна замовити досить дешеву легкову машину, але сервіс працює в Києві і по Україні. Якщо вам потрібна інша країна, шукайте там тематичні компанії. Звичайно, можна подорожувати і пішки або користуючись громадським транспортом, але так простіше і спокійніше.

Так, не забудьте заздалегідь забронювати номер в готелі. Або знайдіть інше відповідне житло, але з гарантією, що ви там зможете жити і вас не попросять виселитися через три години після приїзду.

Далі – обов’язково уважно ознайомтеся з місцевими законами. Особливо щодо того, що можна ввозити, і що можна вивозити. Інакше виникнуть проблеми на митниці і вас, або не впустять в країну, або ви не зможете вивезти звідти якийсь сувенір, і його доведеться віддати (скільки ви заплатили за нього торговцям – абсолютно не зацікавить представників влади). Також візьміть до уваги, що можна носити в громадських місцях і запам’ятайте місцеві норми моралі.

Тепер потрібно вирішити кілька інших важливих питань. А саме:

  • Оформити страховку (багажу і свого здоров’я);
  • Взяти всі необхідні документи (паспорт, закордонний паспорт і т.д.);
  • Упакувати аптечку необхідними ліками, які можуть знадобитися в цій країні;
  • При необхідності пройти вакцинацію перед поїздкою;
  • Зібрати відповідний одяг.

Думаєте, що тепер можна вирушати в аеропорт або на вокзал? Якщо у вас є діти, то до виїзду ще довго. Адже потрібно придумати, чим зайняти їх під час тривалої поїздки і, чим довша поїздка, тим більше розваг доведеться вигадувати. Можете скачати ігри для смартфонів або планшетів (як варіант – фільми, мультфільми, музику), взяти цікаву книжку (якщо дитина вже вміє і любить читати), захопити 2 – 3 улюблені іграшки.

Останнє – візьміть із собою туристичний словник з набором основних фраз на місцевій мові. Ті, які доведеться говорити найчастіше – завчіть. В ідеалі вам взагалі бажано навчитися розмовляти англійською, оскільки її знають практично всюди.

Ось тепер ви дійсно готові до поїздки.

Джерело: E-NEWS