Шість таємниць, які треба знати, вибираючи хліб

Шість таємниць, які треба знати, вибираючи хліб

Листопад 30, 2015 0 By admin

Закваска. Це заміс води і борошна, яка протягом певного часу проходить процес ферментації. Він є натуральним розрихлювачем. Бактерії, що живуть у заквасці — корисні, нейтралізують ракотворчі субстанції з випічки. Пліснява ніколи не виникне на хлібі на заквасці. Він висушиться і зачерствіє за тиждень. Однак після нього може виникнути печія чи біль у шлунку, пише gazeta.ua.

Темний колір. Найчастіше на заквасці роблять хліб із житнього борошна. Часто «житній» хліб затемнюють карамеллю, ячмінним солодом, штучним медом, щоб нагадував здоровий. Насправді, у ньому міститься багато пшеничного борошна. Пшеничний хліб видасть вага — він легший за житній. Якщо стиснути м’якушку і відпустити, він набере попередньої форми. Житній хліб зіб’ється.

Високий вміст клітковини. Вона довго перетравлюється, є «щіткою» кишечника. Клітковини більше у житньому хлібі — близько 6%. Тоді як у пшеничному — 4%.

Паперова упаковка. Целофанова упаковка може свідчити, що хліб має багато хімічних складників для тривалого строку зберігання. Бюджетний хліб у такій упаковці часто покривається за кілька днів пліснявою.

Цільнозернове борошно. Хліб з нього має 75 ккал у скибці в 35 грамів. Зерна роблять його більш поживним і запобігають швидке черствіння. З’їсти його можна менше, ніж звичайний хліб.

Тверда скоринка. Може бути потрісканою. Гладка, суцільна, тонка і м’яка поверхня свідчить про «несправжність» хліба.hlib1