Собаки здатні продовжити життя людині: вчені розповіли як

Собаки здатні продовжити життя людині: вчені розповіли як

Квітень 24, 2019 0 By admin

Виявляється, не даремно собаку називають найкращим другом людини. Адже це віддана і добра тваринка не тільки здатна дарувати людині радість, турботу і допомагати у різних сферах діяльності. Собака ще приносить величезну користь здоров’ю і легко може продовжити життя своєму господареві.

Британські дослідники з Ліверпульського університету розповіли у чому криється загадка. Вчені прийшли до висновку, що власники собак у чотири рази активніше тих, у кого немає цих домашніх тварин.

Вони оцінювали рівень фізичної активності у 646 дорослих і 46 дітей, що проживають у Західному Чеширі (Англія).  

Кількість власників собак досягало 191. Виявилося, що 64 відсотки власників домашніх тварин, гуляли щонайменше 150 хвилин на тиждень, що перевищує середню тривалість прогулянок у тих, у кого не було вихованців.

Крім того, вигул собак не замінював собою інші форми фізичних вправ, а відбувався на додаток до них. 

За словами вчених, ці дані демонструють, що домашні тварини сприяють активному способу життю.

Як відомо, активний спосіб життя допомагає зберігати серцю його робочий режим, сприяють оновленню кровоносних судин, знижують рівень нездорового холестерину в крові, а також зменшують ризик інсульту та інфаркту.

Активний спосіб життя перешкоджає старінню організму. 

Втім, у США, як показали попередні дослідження, тільки 27 відсотків власників собак виконують рекомендовані норми фізичної активності. Вважається, що це пов’язано з тим, що американці частіше заводять породи собак, які відрізняються самостійністю.

Лікарі радять приділяти фізичній активності помірної і сильної інтенсивності не менше 150 хвилин на тиждень. Однак цій пораді дотримуються 66 відсотків чоловіків і 58 відсотків жінок у Великобританії і менш ніж 50 відсотків дорослих у США.

Джерело