Солодка залежність: названо вагомі причини відмови від цукру

Солодка залежність: названо вагомі причини відмови від цукру

Вересень 10, 2018 0 By admin

Дізнайтеся про п’ять покращень, які відчує ваш організм, коли ви відмовитесь від цукру

Звичайно повністю відмовитися від усього солодкого неможливо: цукор входить до складу такої кількості продуктів, що знадобилося б вигадувати спеціальну дієту, яка була б не дуже корисна для здоров’я. 

Але постаратися дотримуватися рекомендацій ВООЗ, які закликають обмежити споживання цукру таким чином, щоб отримувати з нього не більше 5% від загального числа калорій в день, цілком можливо. Для цього достатньо перестати вживати цукор з напоями, відмовитися від газованої води і обмежити кількість кондитерських виробів. І ось що з вами станеться, коли ви це зробите.

Ви станете більш здоровим і енергійним 

Багато людей знають, що цукор є джерелом глюкози, яка потрібна організму для поповнення енергії. При низькому рівні цукру в крові людина відчуває втому, стає загальмованим і навіть може втратити свідомість. Але не менш небезпечний високий рівень цукру в крові людини, що спостерігається практично у всіх ласунів. Це може викликати серйозні порушення обміну речовин разом з виділенням токсичних продуктів обміну, які призводять до отруєння всього організму і різкого зниження працездатності.

Ваша вага стабілізується

Відразу після того, як ви обмежите споживання солодкого, ви почнете скидати вагу. І справа тут не тільки в тому, що цукор є джерелом калорій сам по собі. Просто він найчастіше входить до складу висококалорійних страв: випічки, кондитерських виробів, фастфуда, молочних десертів і так далі. Обмеживши їх споживання, ви будете легко і природно позбавлятися від зайвих кілограмів. 

У вас нормально запрацює кишечник

У той час, як ваш мозок отримує насолоду від чергового солодкого тістечка, віддуватися за все доводиться шлунково-кишковому тракту. Адже розщеплення цукру відбувається саме в кишечнику, причому його надлишок порушує роботу ферментів шлунка, кишечника та підшлункової залози. При відмові від солодкого і заміні його на продукти, що мають підвищений вміст клітковини, ви з подивом виявите, що ваш кишечник став працювати буквально як швейцарський годинник.

Ви перестанете постійно хотіти з’їсти «щось солоденьке» 

Механізм функціонування цукрової залежності нічим не відрізняється від наркотичної. Ви з’їдаєте цукерку – ваш мозок отримує задоволення – ви тягнете за наступною. І так до тих пір, поки в зоні вашої досяжності є щось солодке. Позитивна новина полягає в тому, що розірвати це коло все-таки можна. Як тільки ви зміните свій раціон, то зверніть увагу, що солодкого вам хочеться все менше і менше, а зовсім скоро ви будете з подивом дивитися на всіх цих дивних людей навколо, які поглинають гори солодощів.

Ви дізнаєтеся справжній смак продуктів

Ви ретельно вибираєте вишуканий сорт чаю, а потім кладете в чашку кілька ложок цукру? Ви вважаєте себе знавцем кави, але не можете пити його без солодкого? Якщо ви ствердно відповідаєте на ці та подібні питання, то поспішаю вам повідомити, що справжнього смаку цих прекрасних напоїв ви, на жаль, не знаєте. Як і безлічі інших продуктів, які чомусь прийнято присмачувати неабиякою кількістю цукру. Так, перший час може бути незвично, але пройде всього два тижні, не більше, і ви будете згадувати своє минуле «солодке» життя як жахливий сон. 

Нагадаємо, відомий фітнес-тренер Ханна Яковенко розповіла, як ефективно позбавити себе від «цукрової» залежності.

Повністю від солодкого відмовлятися не потрібно, але солодке потрібно вживати в обмеженій кількості. Норма солодкого в день 20% від всіх вуглеводів. Якщо Ваша норма 250 г вуглеводів, то 200 г – це повільні вуглеводи, а 50 г – швидкі, тобто солодке. І це приблизно 75 г родзинок або 2 ложки меду.

Джерело