Цього дня народився Назарій Яремчук

Цього дня народився Назарій Яремчук

Листопад 30, 2016 0 By admin

30 листопада 1951 народився Назарій Яремчук, майбутній популярний співак. Окрім навчання в школі, хлопчик займався позакласними заняттями, і з самого дитинства віддавав перевагу хоровому гуртку. Спроба вступити до Чернівецького університету виявилася невдалою, і молодий Яремчук влаштувався працювати сейсмологом в геологорозвідницьку партію.


У 1969 році Назарій Яремчук стає солістом ВІА «Смерічки» під керівництвом Л. Дутковського. Знайомство з молодим композитором В. Івасюком подарувало світові такі безсмертні хіти як «Червона рута» і «Водограй». «Горянка» і «Незрівняній світ краси» – ще одні з пісень, які прославили Назарія Яремчука (написані були Л. Дутковським).


До 1975 року Яремчук працював в дуеті з Василем Зінкевичем, але з переїздом до Луцька Назарія чекав новий виток творчості, він став солістом ансамблю «Світязь».
У 1978 році Назарій Яремчук отримує звання Заслуженого артиста УРСР і нагороджується орденом Дружби народів.


Неодноразово їздив на гастролі до Афганістану. У воєнний період нашим бійцям вкрай необхідна була підтримка. Після катастрофи на Чорнобильській АЕС, проводив виступ у зоні 30 км для ліквідаторів аварії.
У 1987 році Яремчук стає Народним артистом України.


Захворівши на рак, Назарій Яремчук помер у 1995 році. Посмертно нагороджений Державною премією України ім. Т. Г. Шевченка.