Цього дня у Парижі відбулося урочисте відкриття Ейфелевої вежі

Цього дня у Парижі відбулося урочисте відкриття Ейфелевої вежі

Березень 31, 2016 0 By admin

Під керівництвом конструктора Гюстава Ейфеля в Парижі відбулося урочисте відкриття Ейфелевої вежі.

31 березня 1889 року під керівництвом конструктора Гюстава Ейфеля в Парижі відбулося урочисте відкриття Ейфелевої вежі. Ця споруда упродовж століття залишається найбільш упізнаваним символом Парижа і Франції в цілому, хоча спочатку значення вежі було набагато більш тривіальним. Гюстав Ейфель назвав її 300-метровою вежею, яка повинна була стати вхідною аркою на Всесвітню виставку 1889 року, яка проходила в Парижі.

Спочатку французи планували знести башту, але пізніше влада вирішила залишити її в знак пам’яті про столітній ювілей Французької революції.

Проект вежі, що стала згодом всесвітньо відомою, багато років припадав пилом на столі Гюстава Ейфеля. Пізніше конкурс інженерних проектів, переможцеві якого і хотіли доручити визначення особливостей архітектурного вигляду виставки, виграв Гюстав. Він переміг 107 претендентів на це звання.

Після того як Ейфелеву вежу урочисто відкрили, вона протягом 40 років була найвищою у світі. Зараз практично кожен турист, що відправляється до Франції, обов’язково відвідує цю дивовижну споруду.10681a59b31cb61d2eff73ba34578f29