Туристичні місця України: де можна відпочити весною

Туристичні місця України: де можна відпочити весною

Квітень 30, 2015 0 By admin

Тренд весни — екотуризм Україною. Коли погода з зими різко переходить на літню, нарешті з’являється можливість відпочити на природі. Саме в цей період в людей найчастіше виникає прохання порадити цікаві місця відпочинку.

Можливо хтось чекає тепла, щоб поїхати в улюблені Карпати, чи погуляти замками Львівщини або Буковини. Але чи знаємо ми про природні парки і найгарніші села інших регіонів нашої країни?

З подіями в країні популярними стають сільський туризм та етнотуризм. Значно більше уваги українці приділяють рідному краю. Пропонуємо Вам підбірку дивних, нерозгаданих і, можливо, досі невідомих місцин України.569866

Дністровський каньйон

Ландшафтний парк, розташований на території чотирьох областей: Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької. Цей каньйон є найбільшим в Україні. Унікальність його створена завдяки лісам, водоспадам та цілющим джерелам. Травертинові скелі — це гордість парку. Порівняно молоді геологічні утворення приваблюють таємничими печерами і гротами. Дністровський каньйон – не дике місце. Поблизу нього проходять автошляхи А-268, А-269 та М-14. А в місцевих селах можна домовитися про проживання та насолодитися однією з найгарніших річок, риболовлею та незвичайною природою.

569866_1238084

Містечко Вилкове

Наймальовничіші українські села і міста переважно розташовані на берегах річок. Перлиною Придунав’я називають містечко Вилкове, на півдні Одеської області. Незвичність містечка у тому, що стара його частина розташована на воді. Через численність водяних каналів, які називаються єриками, місто отримало статус “Української Венеції”. Човни у Вилковому не розкіш, а засіб пересування. Розташоване містечко якраз у тому місці, де Дунай впадає у Чорне море. Тут не займаються зерновим сільським господарством, тож більшість населення займається рибальством та виноградарством, а ще вирощують полуницю.

569866_1238085

Токінський каскадний водоспад

Промислова Дніпропетровщина також має мальовничу природу. Любителям зеленого туризму варто відвідати водоспад на річці Кам’янці. Або інакше його називають Шолоховським чи Токінським каскадним водоспадом. Цей дивовижний куточок розташований у напівдикому степу. Довжина водоспаду — близько 14 метрів. На жаль, цивілізація доторкнулася і до цього водоспаду своєю нищівною рукою. Ще за радянських часів у Токовському кар’єрі почали добувати граніт. А до початку цих робіт на берегах водоспаду росли квіти, занесені до Червоної книги. Але й одне з найгарніших місць на Дніпропетровщині варте того, щоб його відвідати.

569866_1238086

Актовський каньйон

Окрім “Української Венеції” ми ще маємо шматок Північної Америки — у Миколаївській області. Південь України багатий каньйонами, гранітними валунами, скелями, кам’яними брилами. Одним з природних чудес (навіть визнаних, адже входить до списку семи природніх чудес України) є Актовський каньйон. Глибина цього природнього дива сягає 50 метрів. Скелі каньйону нависають над річкою Мертвовод, і у загальному називаються “Долиною диявола”. Місцевість біля каньйону занадто рельєфна, це не дозволяє робити сплави по річці. Але для скелелазів, любителям старовини і тим, хто захоплюється езотерикою — це прекрасне місце для відпочинку.

569866_1238087

Село Орлівщина

Село Орлівщина в Дніпропетровській області — місце з безліччю баз відпочинку та прекрасною природою. Село розташоване на лівому березі річки Самара. В цьому місці річка звивиста, з лиманами і заболоченими озерами. Мальовнича місцевість соснових лісів, пляжів на березі річки дозволить незабутньо відпочити. До того ж, поблизу села розташовані регіональний ландшафтний парк місцевого значення Самарські плавні та ботанічна пам’ятка природи місцевого значення Орлівщанські дубові насадження.

569866_1238088

Селище Опішня

Куди ж українцям без гончарства? Столицею гончарної справи в Україні є Полтавщина. Головним осередком — селище Опішня, що розташоване на пагорбах понад Ворсклою. Місцеві мешканці кажуть, що саме тутешні майстри вигадали глиняних баранців та свистунців. На території селища розташований Національний музей-заповідник українського гончарства. У селищі розвивається необхідна для прийому гостей інфраструктура. А з 1999 року кожного першого тижня липня, під час святкування Національного дня гончара у селищі проходить тиждень Національного гончарного воздвиження “Здвиг”.

569866_1238089

Село Розтоки

Прагнете знайти червону руту, оспівану в відомій пісні, – тоді варто навідатися до села Розтоки, Чернівецької області. Окрім цієї загадкової мети, в плани можна вписати – помилуватися Буковинськими водоспадами. Різні за потужністю і висотою вони – унікальне явище для Карпат. Мальовничий ланцюг водоспадів, довжиною до двох кілометрів, розтягнувся вздовж течії річки Смугарів. Водоспади можуть перетворюватись у спокійні струмочки чи шумні потоки водних мас.

569866_1238090

Олешківські піски

Україна може похвалитися і власною Сахарою. Олешківські піски на Херсонщині – другий за розмірами піщаний масив у Європі. Тривалий час Олешківські піски були закритою зоною. На території пустелі розташовувався військовий полігон. Сьогодні Олешківська пустеля – це безкрайні бархани, сипучий пісок, гаряче повітря, жовті горби скрізь, куди не кинь оком. Ще один чудовий витвір природи у цій місцевості — оазис. Справжній український оазис посеред справжньої української пустелі. Крім того, на глибині 300-400 метрів тут розташоване прісне підземне озеро. Українська пустеля має довгу історію та приховує у собі безліч таємниць.

569866_1238091

Україна багата на різноплановий клімат, природу та звичаї. У кожному регіоні є ліси, водойми, поля, ботанічні сади. Важливо пам’ятати — відвідуючи природні парки — не порушуйте природу унікальних зон нашої Батьківщини.