Вчені з’ясували, чому вагітним краще триматися від WiFi подалі

Вчені з’ясували, чому вагітним краще триматися від WiFi подалі

Січень 11, 2019 0 By admin

Вагітним жінкам краще триматися подалі від WiFi, а також не використовувати сучасні смартфони та планшети

Технології оточують нас всюди, від комп’ютерів, планшетів і ноутбуків, які ми використовуємо для роботи, до «розумних» телефонів, які ми носимо з собою, і фільмів, які ми транслюємо через WiFi.

Дослідження, проведене вченими з Kaiser Permanente, яке було опубліковано в журналі Scientific Reports, показало, що, коли вагітні жінки піддаються впливу неіонізуючого випромінювання від магнітних полів, таких як випромінювання від ліній електропередач, трансформаторів, бездротових пристроїв і бездротових мереж, ризик викидня у них збільшується на приголомшливі 48 відсотків.

У своєму дослідженні дослідники Kaiser Permanente провели моніторинг впливу неіонізуючої радіації на 913 вагітних, а також на результати їх вагітності в порівнянні з 10-15 відсотками викиднів, які зазвичай вражають вагітних жінок.

Викидень стався у 10,4% жінок з найнижчим виміряним рівнем впливу (1-й квартиль) неіонізуючого випромінювання магнітного поля в звичайний день, і у 24,2% жінок з більш високим виміряним рівнем впливу (2-й, 3-й і 4-й квартили).

Дослідники попросили жінок старше 18 років з підтвердженою вагітністю носити невелику (трохи більше, ніж колода карт) пристрій для моніторингу магнітного поля протягом 24 годин. Учасниці також вели щоденник своєї діяльності і опитувалися, щоб краще контролювати можливі заважають чинники, а також те, наскільки типовою була їх діяльність в день моніторингу. Дослідники контролювали безліч змінних, які, як відомо, впливають на ризик викидня, включаючи нудоту / блювоту, історію викиднів в минулому, вживання алкоголю, споживання кофеїну, а також материнську лихоманку і інфекції.

Вчені стверджують, що щоб майбутні мами можуть мінімізувати ризик, якщо тримати мобільні пристрої якнайдалі від живота і не носити їх близько до тіла, наприклад, в кишенях. 

Ще одна хороша ідея – по можливості використовувати гарнітуру «вільні руки» і тримати інтелектуальні бездротові пристрої в режимі польоту, коли вони не використовуються активно. Важливо постаратися звести до мінімуму час, що витрачається на розмови по цих пристроїв, і по можливості використовувати старомодний стаціонарний телефон.

Також вчені радять вимикати всі мобільні пристрої і маршрутизатори вночі, так як це час, коли наше тіло відновлює пошкодження ДНК.

Джерело