Від чого вмирає більшість людей

Від чого вмирає більшість людей

Червень 26, 2016 0 By admin

Експерти Організації об’єднаних націй дійшли висновку, що головними причинами більшості смертей у світі є неінфекційні захворювання, такі як рак, діабет, хвороби серця і легенів.

Згідно з даними опублікованими в доповіді організації, ці чотири види неінфекційних захворювань викликали дві третини всіх випадків загибелі людей.

За даними фахівців, масштаби цих захворювань швидко зростають, завдаючи шкоду світовій економіці, обчислювану трильйонами доларів. “Хоча світова спільнота сконцентрувала зусилля на боротьбі з інфекційними захворюваннями типу ВІЛ / СНІД, малярія і туберкульоз, чотири основних неінфекційних захворювання” відносно непомітно вийшли на перший план у країнах, що розвиваються і тепер перетворюються на глобальну епідемію “, – йдеться в доповіді.

Так, зараз у світі від неінфекційних захворювань померли 36 млн. осіб, тобто 63% від загальної кількості смертей. Майже 80% смертей припали на країни, що розвиваються, при цьому дев’ять мільйонів осіб, що померли, були чоловіками і жінками у віці до 60 років.

За прогнозами авторів доповіді, в 2030 році неінфекційні захворювання заберуть життя 52 млн. осіб. Експерти пояснюють цю тривожну динаміку такими наростаючими факторами ризику, як тютюнокуріння, нездорове харчування, недолік фізичної активності, повнота і зловживання алкоголем.

Як визнають фахівці, певну роль відіграють і такі моменти, як старіюче населення, негативний вплив урбанізації, глобалізація торгівлі та збуту.

http://expres.ua/